Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslupien kuutiomäärä supistui helmikuussa

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä laski helmikuussa vuoden takaisesta. Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 1,8 miljoonalle kuutiometrille. Tämä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä laski helmikuussa vuoden takaisesta. Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 1,8 miljoonalle kuutiometrille. Tämä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Kuuntele juttu

image

Eniten kuluvan vuoden helmikuussa laski maatalousrakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä. Niille myönnettiin rakennuslupia 0,101 miljoonalle kuutiometrille, joka on 58 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2013 helmikuussa.

Toiseksi eniten laski teollisuus- ja varastorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä. Niille myönnettiin rakennuslupia 0,312 miljoonalle kuutiometrille, eli 41 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä laski helmikuussa 23 prosenttia 0,599 miljoonaan kuutiometriin. Vapaa-ajan asuinrakennuksille myönnettiin lupakuutioita 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa, 36 000 kuutiometriä. 

Eniten helmikuussa kasvoi julkisille palvelurakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä. Niille myönnettiin rakennuslupia 0,251miljoonalle kuutiometrille. Tämä on peräti 123 prosenttia enemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi helmikuussa 30 prosenttia vuoden takaisesta. Niille myönnettiin rakennuslupia 0,406 miljoonalle kuutiometrille. Myös muille rakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi, 11 prosenttia 0,120 miljoonaan kuutiometriin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä supistui helmikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat