Kokeile kuukausi maksutta

Porin Puuvilla palkittiin Vuoden kauppakeskustekona

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen järjestämän Vuoden kauppakeskusteko 2015 –kilpailun voittaja on Porin Puuvilla. Raati kiitti tapaa, jolla Puuvilla tuo elämää keskustassa sijaitsevalle entiselle tehdasalueelle.

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen järjestämän Vuoden kauppakeskusteko 2015 –kilpailun voittaja on Porin Puuvilla. Raati kiitti tapaa, jolla Puuvilla tuo elämää keskustassa sijaitsevalle entiselle tehdasalueelle.

Puuvillan rohkeassa toteutuksessa on yhdistetty upeasti vanhaa ja uutta. Keskuksen omistavat Renor ja Ilmarinen.

Kaupunkikeskusten elävöittämisestä muodostui tämän vuoden kilpailun menestysresepti. Kunniamaininnalla tuomaristo kiitti kauppakeskus Goodmania kirjaimellisesti sillan luomisesta Hämeenlinnan keskustan kahden eri osan välille. Keskuksen omistaa Keva.

Puuvillassa historiallisesti arvokas tehdaskohde on yhdistetty innovatiivisesti moderneihin kauppakeskusratkaisuihin. Vanhan tehtaan näyttävät ikkunat ovat esimerkiksi saaneet uuden roolin myymälöiden tuote-esittelyjen kehyksinä. Arkkitehti Petri Pussinen on suunnitellut vetovoimaisen kokonaisuuden, joka tarjoaa hienot puitteet korttelin tarinan kertomiselle ja jatkamiselle.

Kauppakeskustekokilpailun voittajat edustavat nyt erittäin suosittua kehitystä, jossa kaupunkikeskustoja eheytetään ja palvelurakennetta monipuolistetaan. Molemmat keskukset avattiin 30.10.2014.

”Näissä keskuksissa kaupunkikehittäminen ja yhteiskuntavastuu yhdistyvät hienosti myös kaupallisesti erittäin onnistuneisiin toteutuksiin”, Suomen Kauppakeskusyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Vikkula toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Porin Puuvilla palkittiin Vuoden kauppakeskustekona”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat