Kokeile kuukausi maksutta

Consti aloitti Espoonlahden kirkon korjausurakan

Korjausrakentamiseen erikoistunut Consti aloittaa Espoonlahden kirkossa reilun vuoden kestävän korjausurakan.

Kirkon pääsali laitettiin käyttökieltoon sortumavaaran vuoksi keväällä 2015. Saliin mahtuu yli 400 ihmistä.

Espoon Soukassa sijaitsevassa kirkossa saneerataan koko rakennus. Esimerkiksi kirkkosalin katto, rakennuksen ikkunat ja koko talotekniikka uusitaan. Työt valmistuvat kesäkuussa 2017.

Urakan arvo on 5,3 miljoonaa euroa.

Vuonna 1980 valmistuneen kirkon peruskorjaustöiden oli määrä alkaa syksyllä 2015. Töiden valmistelun yhteydessä insinöörit havaitsivät reilu vuosi sitten keväällä, että yli 400 henkeä vetävän salin kattopalkit ovat haurastuneet eivätkä ne kannata enää edes omaa painoaan.

Meneillään olevan purkutyövaiheen jälkeen alkaa kirkkosalin vesikaton ja sen tukirakenteiden rakentaminen. Urakan edetessä kaikki kirkon tilan modernisoidaan. Esimerkiksi keittiö- ja toimistotilat remontoidaan ja esteettömyyttä parannetaan.

”Espoonlahden kirkko on arkkitehtuurisesti vaativa korjauskohde erityisesti monimuotoisen kattorakenteen johdosta”, Consti Korjausurakoinnin toimitusjohtaja Jukka Mäkinen kertoo.

Kohteessa sovelletaan yhteistoiminnallista projektinjohtototeutusta, jossa rakennuskohteen kaikki osapuolet sitoutetaan alusta alkaen yhteisiin tavoitteisiin.

Betonia, kuparia ja yksi konkurssi

Vuonna 1980 valmistunut Espoonlahden kirkko on kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Se on niin ulkoarkkitehtuurinsa kuin sisätilojensa puolesta rinnastettavissa suojelukohteeseen.

Kirkon ovat suunnitelleet maineikkaat arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen, joiden kädenjälkiin lukeutuu myös Helsingin Temppeliaukion kirkko. Rakennusmateriaaleina on käytetty esimerkiksi betonia ja kuparia sekä rakennuspaikalta louhittua kiveä.

Rakennuksen valmistuminen viivästyi aikoinaan, koska yksi kirkon urakoitsijoista meni konkurssiin. Sen vuoksi kattopalkit lojuivat ulkona huonosti suojattuina kuukausia ja pääsivät kastumaan pahasti.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Consti aloitti Espoonlahden kirkon korjausurakan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat