Kokeile kuukausi maksutta

Caverion teki sopimuksen Oulun kanssa

Talotekniikkajätti Caverion on tehnyt Oulun kaupungin kanssa 3,5 vuoden sopimuksen.

Raksilan uimahalli, Oulu. Kuva: Esa Eirola

Sopimuksen kokonaisarvo on noin 4 miljoonaa euroa. Sopimuskauden aikana Oulun kaupungin kiinteistöjen taloteknisiä järjestelmiä uudistetaan ESCO-hankkeilla. Toimenpiteet rahoitetaan modernisoinnista syntyvillä energiansäästöillä.

”Oulun kaupunki on mukana kunta-alan energiatehokkuussopimuksen uudella kaudella vuosina 2017–2025. Nyt sovittu kumppanuus on merkittävä sopimus uusien tavoitteiden saavuttamiseksi”, energia-asiantuntija Johanna Mäkelä Liikelaitos Oulun Tilakeskukselta sanoo.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa valittuihin neljään kiinteistöön uusitaan energiatehokkaat valaistukset, toteutetaan lämpöpumppuratkaisuja sekä parannetaan energiatehokkuuteen liittyviä talotekniikan ohjaustoimintoja. Osassa kiinteistöjä parannetaan myös ilmanvaihtojärjestelmiä.

Merkittävin energiansäästö on tarkoitus saavuttaa Oulun uimahallissa Raksilassa, jossa ilmanvaihdon muutosten lisäksi tehdään lämmöntalteenottojärjestelmät suihku- ja allasvesien käsittelyprosessiin.

Vuosittainen energiansäästötavoite on noin 100 000 euroa

Valituissa neljässä kiinteistössä tavoitellaan yhteensä noin 100 000 euron vuotuista energiansäästöä nykytilanteeseen verrattuna. Hiilidioksidipäästöjä on tarkoitus vähentää yli 500 tonnia vuodessa.

Energiatehokkuusinvestointien ja muutosten jälkeen Caverion vastaa kiinteistöjen energiansäästöstä sekä energiatehokkuuden optimoinnista ja antaa kiinteistöille energiansäästötakuun.

Caverion on toteuttanut ESCO-hankkeita muun muassa Jyväskylässä, Siilinjärvellä, Kuopiossa, Turussa ja Akaassa.  ESCO-palvelu sopii kuntien hankkeisiin, joissa hanke voidaan kokonaan tai pääosin rahoittaa sen tuottamilla energian kustannussäästöillä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverion teki sopimuksen Oulun kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat