Uutiset Maija Aalto / HS 5 kommenttia

Valvontaisku rakennus­työmaille paljasti poikkeuksellisen paljon väärennettyjä henkilö­kortteja

Merivartiosto, keskusrikospoliisi ja aluehallintovirasto tekivät yhdessä valvontaiskun pääkaupunkiseudun rakennustyömaille.

Pääkaupunkiseudun rakennustyömaille tehtiin maaliskuun alussa mittava valvontaisku, jossa paljastui useita väärennetyin paperein Suomeen töihin tulleita työntekijöitä.

Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö, keskusrikospoliisi ja aluevalvontavirasto tekivät maaliskuun viidentenä päivänä iskun useille työmaille.

Eri työmailta löydettiin yhteensä yksitoista ihmistä, jotka olivat rekisteröityneet Suomeen työntekijöiksi käyttäen väärennettyjä Romanian henkilökortteja. Todellisuudesta he eivät tulleet Suomeen toisesta EU-maasta, vaan he ovat Ukrainan ja Georgian kansalaisia.

Tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Antti Leskelä kertoo, että väärennysten tekotapa ei ole poikkeuksellinen.

”Mutta poikkeuksellisen iso määrä näitä oli nyt kerralla”, hän sanoo. Viranomaiset eivät menneet aivan sattumalta oikeisiin paikkoihin vaan merivartiostolla oli tietoa asiasta jo ennen tarkastuksia.

Kiinnijääneitä epäillään törkeästä väärennyksestä ja rekisterimerkintärikoksesta. Rajavartiolaitos kertoo jatkavansa ilmiön seuraamista ja tutkintaa. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse, vihje@raja.fi.

Keskustelu artikkelista: 5 kommenttia

 • Vantaalla, kaupungin yhtiön omistama naapurikiinteistö jonka kanssa jaamme parkkihallin, on ollut viime kesästä saakka työn alla. Kohteessa on ilmeisesti märkätilojen linjasaneeraus käynnissä.
  En ole nähnyt yhdelläkään työntekijällä henkilötunnistetta. Ilmeisesti etelä-helsinkiläiset eivät henkilökorttia tarvitse.
  Esimerkillistä toimintaa tilaajalta.

  Vastaa
 • Espoon perkkaalla aamu kuudelta aidan raosta kulkulupakortti aidan raosta venakolle,niin se valvonta toimii.Sais tulla noi kasvojen tunnistus laitteet joka työmaalle.

  Vastaa
 • Lomamatkailija

  Soinihan kirjoitti Botirin kanssa sopimuksen verotuksesta Uzbekistanista, mutta taitaa olla Suomen kannalta täysin merkityksetön paperi.

  Vastaa
 • Hämmästynyt

  Ei kai, olen todella hämmästynyt 🙂

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia