Kokeile kuukausi maksutta

Suomen turvallisimmassa toimistossa ilmamäärät ovat moninkertaiset minimivaatimuksiin verrattuna

Savukokeet kertovat armottomasti miten korona voi levitä ihmisen hengitysilmassa, jos toimistoissa ei ole tehty turvallisen työhönpaluuseen liittyviä toimenpiteitä. Käsienpesun ja turvaetäisyyksien rooli on jo tiedostettu, mutta ilmanvaihdon rooli on jäänyt keskusteluista miltei kokonaan.

Suomen turvallisimmaksi toimistoksi sanotun Haltonin neuvottelutiloissa altistusriskiä on tehokkaan ilmanvaihdon lisäksi vähennetty pleksilaseilla, jotta hengitysilman aerosolit eivät leviä. Tarja Takki (vas) ja Anu Saxen istuvat lisäksi lomittain, eivät suoraan toisiaan vastapäätä. Kuva: Liisa Takala.
Sisäilmaratkaisuihin erikoistuneen Haltonin uudessa pääkonttorissa Helsingin Pasilassa ehdittiin tehdä töitä kaksi viikkoa ennen kuin koronapandemia ja etätyöt alkoivat viime keväänä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen turvallisimmassa toimistossa ilmamäärät ovat moninkertaiset minimivaatimuksiin verrattuna”

Viimeisimmät näkökulmat