Kokeile kuukausi maksutta

Citycon myy kauppakeskuksen yli 100 miljoonalla

Citycon on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan välttämättömyyshyödykkeisiin keskittyvän Columbus-kauppakeskuksen kiinteistösijoittaja Nrepille.

Noin 22000 neliömetrin laajuinen Columbus on rakennettu vuonna 1996 ja sitä on laajennettu vuonna 2005. Bruttokauppahinta on noin 106,2 miljoonaa euroa, joka on linjassa kiinteistölle kolmannella vuosineljänneksellä määritetyn arvon kanssa ja ylittää kohteen vuodenvaihteen kirja-arvon noin 10 miljoonalla eurolla. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2021 viimeisen neljänneksen aikana.

”Columbus on esimerkki Cityconin kyvystä luoda lisäarvoa aktiivisen kiinteistöhallinnoinnin avulla kohteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Cityconin omistuksen aikana Columbus on muuntautunut päivittäistavaravetoiseksi kaupunkikeskukseksi, mikä on näkynyt myös merkittävänä arvon nousuna. Lisäksi kauppa osoittaa korkealaatuisten pohjoismaisten kiinteistöjen houkuttelevuuden sijoittajille”, Cityconin toimitusjohtaja F. Scott Ball kertoo tiedotteessa.

”Viimeaikaisten lyhytaikaisten velkojen lunastetuksemme jälkeen tutkimme mahdollisuuksia käyttää osa kaupasta saatavista varoista omien osakkeiden hankintaan ja näin hyödyntää osakkeemme aliarvostusta suhteessa nettovarallisuuteemme”, Ball jatkaa.

”Seuraamme aktiivisesti, miten kaupunkilaisten ja yritysten tarpeet kehittyvät. Uskomme että ihmisillä on nyt ja tulevaisuudessa tarve tehdä päivittäiset ostoksensa omassa kaupunginosassaan ja virkistyä lähellä kotia. Kaupunki on asettanut Itä-Helsingille kunnianhimoiset kasvutavoitteet, joten sujuvilla arjen palveluilla ja kohtaamispaikoilla tulee olemaan alueella entistä enemmän kysyntää”, Nrepin johtaja Joonas Lemström puolestaan sanoo.

Vuonna 2020 Columbuksessa asioi noin 5,7 miljoonaa kävijää.

”Columbuksen kauppakeskus on erinomainen lisä Nrepin Nordic Income+-rahastoon, jossa haemme turvallista ja tasaista kassavirtaa tuottavia kiinteistöjä. Kauppakeskuksen vakiintunut kävijäpohja ja sen merkitys alueen lähipalveluiden tarjoajana luo vakaan pohjan vuokralaiskysynnälle ja tarjoaa myös hyvän pohjan keskuksen pitkäjänteiselle kehittämiselle.”

Columbuksen energiaratkaisujen osalta on siirrytty kohti kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä. Aurinkopaneelien asennusprojekti on käynnissä. Lämmitykseen, ilmastointiin ja ilmanvaihtoon liittyviä hankkeita toteutetaan tulevien vuosien aikana osana pitkän aikavälin ylläpitosuunnitelmaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Citycon myy kauppakeskuksen yli 100 miljoonalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat