Peikko teki yrityskaupan Suomessa – ”Tällainen osaaminen kannattaa sisäistää”

Kauppa astuu voimaan vuoden alusta.

Kuvituskuvaa Peikon tehtaasta Slovakiasta. Kuva: Peikko

Peikko Group oy on sopinut ostavansa suomalaisen Kemecweld oy:n. Se tarjoaa tuotantoteknologiaa ja useita erilaisia hitsausautomaatioratkaisuja. Virallinen kaupantekopäivä on 1.1.2022.

Kemecweld sijaitsee Lahdessa ja työllistää viisi työntekijää. Peikko ja Kemecweld ovat tehneet yhteistyötä jo 1990-luvun alusta lähtien. Peikko on tilannut siltä joka vuosi useita laiteasennuksia viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Peikko haluaa yrityskaupalla vahvistaa omaa osaamistaan automaatioratkaisuissa ja hitsausteknologioissa. Tavoite on perustaa sisäiseen käyttöön uusi teknologiakeskus eli Peikko Technology Center. Se vastaa tuotantokoneiden kehittämisestä ja Peikon nykyisen kone- ja laitekannan modernisoinnista.

Kaupan taustalla on Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen mukaan se, että yrityksellä on melko iso investointiaalto suunnittelun alla tehtaillaan. Yritys aikoo lisätä kapasiteettia ja tuottavuutta.

”Ymmärsimme, että meillä ei talossa ollut riittävästi syvällistä tuotantoteknologian ja hitsausautomaation osaamista. Keskusteluiden aikana käsitimme, että tällainen osaaminen kannattaa sisäistää”, hän kertoo Rakennuslehdelle.

”Tämä kauppa vahvistaa tuotekehitystä ja tuotantoteknologian kehitystä. Uskon, että uusilla tekijöillä riittää kiirettä tulevat vuodet.”

Paananen kertoo, että Peikko aikoo tehdä lähivuosina tuotannollisia investointeja 15-20 miljoonaa euroa.

Uusia tiloja rakennetaan lähelle nykyisiä

Kaikki Kemecweldin työntekijät jatkavat Peikon palveluksessa. Kemecweldin toimitusjohtaja ja myyjä Heikki Volotinen siirtyy yrittäjästä tiiminvetäjäksi.

Tavoitteena on, että uusi tiimi muuttaa vuosien 2022-2023 aikana uusiin tiloihin, jotka rakennetaan Peikon nykyisten, Lahdessa sijaitsevien tehdastilojen läheisyyteen.

Peikolla on vapaata tonttimaata nykyisten tilojen lähellä. Paanasen mukaan tavoitteena on rakentaa 2000-3000 neliön nosturillinen halli, jossa laitteita voidaan kokoonpanna ja koeajaa.

”Uskon, että kesällä alkaa mennä kuokka maahan.”

Otsikkoa muokattu 2.12

Juttuun lisätty Topi Paanasen kommentteja investoinneista ja rakennushankkeen suuruudesta ja aikataulusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikko teki yrityskaupan Suomessa – ”Tällainen osaaminen kannattaa sisäistää””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat