Peikko avaa tehtaan Britanniassa

Peikko aloittaa oman elementtien liitososatuotannon Newton Aycliffen kaupungissa, noin 50 kilometriä Newcastlesta etelään.

Peikko Groupilla on ennen Britannian tehtaan avaamista tuotantoa Suomen lisäksi Liettuassa, Kiinassa, Saksassa, Slovakiassa, Arabiemiraateissa sekä Romaniassa ja Venäjällä. Vientimarkkinoille se suuntasi jo 1990-luvulla. Kuva: Timo Saarinen.

Peikolla on ollut jo vuodesta 2006 alkaen oma myynti- ja suunnittelutiimi samalla alueella Isossa-Britanniassa.

Tuotanto käynnistetään noin 3 000 neliön teollisuustiloissa, joihin kuuluu myös laaja piha-alue tuotteiden varastointia varten. Ensimmäiset valmistettavat tuotteet ovat elementtirakentamiseen soveltuvia liitososia, kuten pilarikenkiä ja ankkurointipultteja.

Yhtiön tavoite on laajentaa tuotetarjontaansa ja toimintaansa tulevina vuosina. Tuotanto käynnistyy kevättalvella 2022, ja alkuvaiheessa tuotannossa on noin 10–15 työntekijää.

”Palvellaksemme brittiasiakkaitamme kasvavien logistiikkakustannusten ja lisääntyneen rajadokumentaation ympäristössä, meidän on välttämätöntä olla läsnä paikallisesti omalla tuotannollamme. Uskomme myös, että voimme nopeammilla toimituksilla ja paremmalla palvelulla vahvistaa asiakassuhteitamme merkittävästi. On hienoa, että Peikon tuotteita valmistetaan nyt myös Britanniassa”, Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikko avaa tehtaan Britanniassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat