Kokeile kuukausi maksutta

YIT peruskorjaa ja korottaa 2–3 kerroksella kiinteistöjä Esplanadin puiston tuntumassa Helsingissä

Kiinteistövarainhoitoyhtiö Sirius Capital Partners kehittää hallinnoimansa rahaston omistamia kahta kiinteistöä Helsingin ydinkeskustassa, Esplanadin puiston tuntumassa.

Tutkijat tuovat esiin, että asuntorakentamisen pitäisi olla monipuolista. Kuvassa tiivistä kaupunkiasumista Helsingin Korkeavuorenkadulla.

Sirius ja YIT ovat allekirjoittaneet sopimuksen osoitteessa Korkeavuorenkatu 32–34 sijaitsevien kiinteistöjen peruskorjauksesta projektinjohtourakkana. Hankkeessa kaksi toimistorakennusta yhdistetään yhdeksi uudeksi korkeatasoiseksi toimistokiinteistöksi. Korkeavuorenkatu 32 valmistui alun perin Vuoksenniska oy:n pääkonttoriksi vuonna 1956 ja Korkeavuorenkatu 34 Keskinäinen Vakuutusyhtiö Sammon toimitaloksi vuonna 1960. Osa kohteen julkisivusta sekä porrashuone on suojeltu.

Nyt nämä rakennukset korotetaan osin kahdella ja osin kolmella uudella kerroksella. Urakkaan kuuluu rakennusteknisten töiden lisäksi talotekniikan toteutus kokonaisuudessaan. Urakan kokonaispinta-ala on noin 10000 bruttoneliömetriä, josta laajennustyöt ovat noin 2000 bruttoneliömetriä. Työt on jo aloitettu esisopimuksella syyskuussa 2021, ja urakan on määrä valmistua maaliskuussa 2023.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT peruskorjaa ja korottaa 2–3 kerroksella kiinteistöjä Esplanadin puiston tuntumassa Helsingissä”

Viimeisimmät näkökulmat