Kokeile kuukausi maksutta

Säätytaloa korjataan liki 40 miljoonalla eurolla

Rakennus Oy Antti J. Ahola sai jälleen arvorakennuksen mittavan peruskorjaushankkeen.

Säätytalossa käytiin muun muassa ennen juhannusta päättyneet hallitusneuvottelut. Kuva: Julian Puumalainen / VNK

Valtion arvorakennuksista vastaava Senaatti-kiinteistöt aloittaa Säätytalossa syksyllä 2023 peruskorjauksen, jossa rakennuksen julkisivut kunnostetaan, sisäpintojen runsaalle maalauskoristelulle tehdään laajamittaisia konservointitoimenpiteitä ja rakennuksen talotekniikka uudistetaan. Samassa yhteydessä myös rakennuksen esteettömyyttä parannetaan.

Valtion keskeisenä edustus- ja seminaaritilana toimivan Säätytalon edellisestä peruskorjauksesta on kulunut jo 30 vuotta. Gustaf Nyströmin suunnittelema, vuonna 1893 valmistunut Säätytalo on Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen koristeellinen sekä sisältä että ulkoa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Säätytaloa korjataan liki 40 miljoonalla eurolla”

Viimeisimmät näkökulmat