Suurimpien korjausrakentajien koko viiden kärjen liikevaihto kutistui – ”Jatkuvaa painiahan tämä on nyt hinnankorotuksia vastaan”

Suurimpien rakennusliikkeiden yhteenlaskettu korjausrakentamisen liikevaihto supistui viime vuonna 3,0 prosenttia vuodesta 2019, ilmenee Rakennuslehden selvityksestä. Samaan aikaan yhtiöiden liikevaihdon muutoksen mediaani oli kuitenkin 9,9 prosenttia plussalla.

Hotelli Vaakunan kiinteistön peruskorjaus valmistuu juuri tällä viikolla Helsingin ydinkeskustassa. Hankkeesta on vastannut korjausrakentajien kymmenen suurimman joukkoon kivunnut Rakennus Ahola. Kuva: Rakennus oy Antti J. Ahola
Edellä mainittu hieman ristiriitaiselta vaikuttava kehitys selittyy sillä, että kaikilla taulukon viidellä suurimmalla yhtiöllä korjausrakentamisen liikevaihto kutistui. Näiden viiden yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli jotakuinkin 800 miljoonaa euroa eli noin puolet taulukon 38 yhtiön kokonaisliikevaihdosta. Yhtiöistä 24:llä korjausrakentamisen liikevaihto kuitenkin kasvoi ja pieneni vain 14:llä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suurimpien korjausrakentajien koko viiden kärjen liikevaihto kutistui – ”Jatkuvaa painiahan tämä on nyt hinnankorotuksia vastaan””

Viimeisimmät näkökulmat