Kokeile kuukausi maksutta

Suurimpien korjausrakentajien koko viiden kärjen liikevaihto kutistui – ”Jatkuvaa painiahan tämä on nyt hinnankorotuksia vastaan”

Suurimpien rakennusliikkeiden yhteenlaskettu korjausrakentamisen liikevaihto supistui viime vuonna 3,0 prosenttia vuodesta 2019, ilmenee Rakennuslehden selvityksestä. Samaan aikaan yhtiöiden liikevaihdon muutoksen mediaani oli kuitenkin 9,9 prosenttia plussalla.

Hotelli Vaakunan kiinteistön peruskorjaus valmistuu juuri tällä viikolla Helsingin ydinkeskustassa. Hankkeesta on vastannut korjausrakentajien kymmenen suurimman joukkoon kivunnut Rakennus Ahola. Kuva: Rakennus oy Antti J. Ahola

Edellä mainittu hieman ristiriitaiselta vaikuttava kehitys selittyy sillä, että kaikilla taulukon viidellä suurimmalla yhtiöllä korjausrakentamisen liikevaihto kutistui. Näiden viiden yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli jotakuinkin 800 miljoonaa euroa eli noin puolet taulukon 38 yhtiön kokonaisliikevaihdosta. Yhtiöistä 24:llä korjausrakentamisen liikevaihto kuitenkin kasvoi ja pieneni vain 14:llä.

Taulukko perustuu Rakennuslehden Suurimmat-kyselyn yhteydessä kerättyihin tietoihin. Otimme listalle korjausrakentamisessa yli 10 miljoonan euron liikevaihtoon yltäneet rakennusliikkeet. Talotekniikkaurakoitsijat eivät ole mukana.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suurimpien korjausrakentajien koko viiden kärjen liikevaihto kutistui – ”Jatkuvaa painiahan tämä on nyt hinnankorotuksia vastaan””

Viimeisimmät näkökulmat