Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki kaavailee Herttoniemen sairaala-alueesta asuinaluetta

Helsinki suunnittelee toimintansa lopettavien Herttoniemen sairaalan ja terveysaseman tilalle ja niiden ympäristöön asuinrakentamista.

Ajatuksia Herttoniemen sairaala-alueen suunnittelusta.

Alueen katsotaan sopivan hyvin kerrostalorakentamiseen, sillä se sijaitsee kävelyetäisyydellä Siilitien metroasemasta ja keskellä nykyistä asuinaluetta. Länsi-Herttoniemessä on nykyisin eniten pieniä asuntoja. Täydennysrakentamisella voitaisiin tarjota mahdollisuuksia myös isompien perheasuntojen rakentamiseen.

Herttoniemen sairaalan toiminta päättyy vuoden 2015 aikana. Terveysasema suljetaan Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen valmistuttua, todennäköisesti vuonna 2018.

Samalla Helsinki tutkii mahdollisuuksia liikuntapuiston kenttien lisäämiseen. Kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä koillisesta liikuntapuistoon pyritään parantamaan. Kaavatyössä selvitetään lisäksi, varataanko tilaa uusille lähipalveluille. Länsi-Herttoniemen alueelle tarvittaisiin uusia päivähoitotiloja.

Liikuntapuiston pysäköintijärjestelyt tulisivat todennäköisesti muuttumaan. Uusia asuinkerrostaloja voisi tulla myös nykyisen pysäköintialueen paikalle ja kadun varteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki kaavailee Herttoniemen sairaala-alueesta asuinaluetta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat