Kokeile kuukausi maksutta

Sitowisen siivittäjä kasvattaa nyt Granlundia

Granlund sai helmikuun lopulla uuden liiketoiminnan kehitysjohtajan. Pestiin tarttui aiemmin Sitowisen fuusiota ja muun muassa Talo-liiketoimintaa luotsannut Timo Palonkoski. Nyt urakkana on raksauttaa Granlundissa päälle todellinen kasvu- ja kansainvälistymisvaihde.

Timo Palonkoski aloitti helmikuun alussa Granlundilla. Kuva: Granlund
Kuuntele juttu

Sitowise vaihtuu Granlundiin. Mikä siinä veti puoleensa?

Granlund on tunnettu osaamisesta, yrittäjähenkisestä asenteesta ja innovatiivisuudesta, mutta kieltämättä rohkeat tulevaisuuden tavoitteet, visiot ja kansainvälistyminen houkuttelivat.

Tavoitteena on tuplakoko vuoteen 2027 mennessä. Millaisia steppejä on tänä ja ensi vuonna edessä?

Granlund on onnistunut maantieteellisessä kasvussa ja uuden palvelutarjonnan luomisessa. Yhtiön strategiassa on tunnistettu selkeät kasvun ajurit ja teemat. Vastuullisuus, energia, data ja digitalisaatio sekä tuottavuus ovat vahvuuksia, joilla voidaan edelleen kiihdyttää kasvua. Myös yritysostojen mahdollisuuksia seurataan aktiivisesti Suomessa ja muualla Euroopassa.

Mitä rakennusalan pitäisi oppia nykyisestä suhdannekuopasta?

Rakennusalaa ovat ravisuttaneet monet kriisit, mutta tuskin toimintaympäristön häiriötekijät tähän loppuvat.

Timo Palonkoski

Syntynyt Vaasassa 1982

Insinööri, AMK, materiaali- ja pintakäsittelytekniikka, Evtek, 2008 Insinööri, ylempi AMK, rakennustekniikka, Metropolia, 2014 Executive MBA, LUT, 6/2023–

Liiketoiminnan kehitysjohtaja, Granlund, 2024–

Liiketoiminta-alueen johtaja ja varatoimitusjohtaja, Sitowise, 2018–2023

Toimialajohtaja, yksikönjohtaja, kehitysjohtaja, Wise Group Finland, 2013–2017

Varatoimitusjohtaja, Nexon Consulting, 2009–2012

Projektipäällikkö, rakennustekninen asiantuntija, Nexon Consulting, 2006–2008

Harrastaa opiskelua, hallitustyöskentelyä, perhokalastusta ja veneilyä

Alan resilienssi on suhdannekuopan aikana kehittynyt, mutta edelleen on tehtävä töitä, jotta markkinamuutokset olisivat loivempia ja paremmin ennakoitavissa. Kun kehitystyötä tehdään entistä avoimemmin ja yhdessä eri toimijoiden kesken, myös vaikuttavuus paranee.

Olet ollut mukana monissa kasvuyhtiöissä. Mitkä ovat kasvupolun keskeisiä kipupisteitä?

Henkilöstön arkeen ja työympäristöön vaikuttavat muutokset ovat usein haastavia, mutta yhteisöllisyys, yrityskulttuuri ja arvot kantavat yli vaikeidenkin aikojen. Haasteita voi tulla, jos liiketoimintaan vaikuttavia muutoksia tapahtuu tiheään tahtiin eikä uuden tiedon sisäistäminen kiireen keskellä onnistu. Myös toimintamallien, järjestelmien ja henkilöstöresurssien skaalautuvuus saattaa tuoda pullonkauloja.

Millaiset asiat ja arvot ovat sinulle johtajana tärkeitä?

Johtajan pitää toimia motivaation lisääjänä, innostajana ja luoda menestyksen edellytyksiä muille. Johtaminen vaatii jatkuvaa kehittymistä ja halua oppia uutta. Avoin mieli, kuuntelu, ratkaisukeskeisyys ja arvostuksen osoittaminen kuuluvat hyvään johtamiseen.

Urasi on alkanut rakennus-ja tietyömailla. Mitä oppia niistä on ollut omalle urapolullesi?

Nuoruusvuosien työt opettivat työyhteisön merkitystä ja jatkuvan kehittämisen ideologiaa. Vaikka työ oli raskasta, niin hyvässä porukassa hymy pysyi huulilla ja tunnelma korkealla. Silloin oli myös tuottavuus parhaimmillaan.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowisen siivittäjä kasvattaa nyt Granlundia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat