Kokeile kuukausi maksutta

Sakkoja kahdelle pirkkalalaiselle työnjohtajalle putoamissuojausten laiminlyönneistä

Pirkanmaan käräjäoikeus on 30.11.2015 tuominnut pirkkalalaisen kattoremonttiyrityksen kaksi työnjohtajaa 40 päiväsakon eli 1680 ja 1320 euron sakkorangaistuksiin työturvallisuusrikoksista.

Pirkanmaan käräjäoikeus on 30.11.2015 tuominnut pirkkalalaisen kattoremonttiyrityksen kaksi työnjohtajaa 40 päiväsakon eli 1680 ja 1320 euron sakkorangaistuksiin työturvallisuusrikoksista.

Käsiteltävänä oli kaksi erillistä omakotitalotyömaan kattoremonttitapausta. Toinen tapahtui marraskuussa 2013 Kangasalla ja toinen kesäkuussa 2014 Valkeakoskella.

Molemmissa tapauksissa työsuojelutarkastaja yllätti kattoremonttiporukan työskentelemässä katolla ilman minkäänlaisia putoamissuojauksia. Kattojen reunoilla ei ollut kaiteita eivätkä työntekijät käyttäneet turvaköysiä. Lisäksi käynti työmaiden katoille oli järjestetty nojatikkailla, mikä ei ole työturvallisuusmääräysten mukainen järjestely.

Tapaturmia ei kyseessä olevilla työmailla tiettävästi sattunut.

Työsuojeluviranomainen katsoi, että tapauksissa oli rikottu korkealla tehtävän työn kannalta olennaisia työturvallisuusmääräyksiä ja asetettu työntekijöiden henki vaaraan. Tapauksista tehtiin rikosilmoitukset, jotka päätyivät käräjille.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue korostaa, että putoamisvaara pitää korkealla tehtävän työn osalta poistaa ensisijaisesti rakenteellisin ratkaisuin, esimerkiksi kaitein.

Turvaköydet ovat aina toissijainen tapa, koska niiden käyttöön liittyy usein huomattavaa epämukavuutta ja epätarkoituksenmukaisuutta sekä myös niin sanottu inhimillisen erehdyksen vaara.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Sakkoja kahdelle pirkkalalaiselle työnjohtajalle putoamissuojausten laiminlyönneistä”

  1. Onpas yllättävää, että pientalotyömailla rikotaan työsuojelulakeja.

  2. Eikö firmalla ole nimeä? Olisiko Hämeen Laaturemontti? Sopii ainakin yrityksen toimintatapaan.

    1. Poikkeaako mielestäsi Laaturemontin toiminta jotenkin muista? Tutustuppa vähän aiheeseen.

      1. Kyllä poikkeaa! En ole lukenut että kilpailijat olisivat saaneet tuomiota vastaavista riskeistä!

  3. Ei poikkea, mitä piennempi yrtys sitä huonomalla tolalla työturvallisuus asiat

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat