Paimion parantola ei syntynyt vain Aallon muotoilulla – arkkitehtuuriin vaikuttivat monet eri toimijat

Arkkitehti, kuvataiteen maisteri Marianna Heikinheimo tarkastelee Paimion parantolan rakennusprosessia arkkitehtuurin historian alaan kuuluvassa väitöskirjassaan Architechture and Technology: Alvar Aalto’s Paimio Sanatorium. Tutkimus paljastaa, että Paimion parantolan arkkitehtuuriin vaikuttivat useat eri toimijat.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Rakennuslehti

Yksi vastaus artikkeliin ”Paimion parantola ei syntynyt vain Aallon muotoilulla – arkkitehtuuriin vaikuttivat monet eri toimijat”

  1. Käykääpä (toimitus) tämä päivänä tutustumassa Paimion parantolaan. Ymmärrätte ehkä käynnin jälkeen mikä yhteiskunnallinen tarkoitus rakennuksella on. Olen todella pahoillani että niiden ihmisten, tai potilaiden, osaksi on tullut siellä asuminen.