Kokeile kuukausi maksutta

Ari Ahonen RYM-SHOK:n toimitusjohtajaksi

Rakennetun ympäristön strategisen huippuosaamisen keskittymän toimitusjohtajaksi on valittu tekniikan tohtori Ari Ahonen. Hän siirtyy tehtäväänsä Tekesistä, jossa hän on viimeksi toiminut johtajana ja johtoryhmän jäsenenä vastuualueenaan kansainväliset ja alueelliset verkostot. Ahonen aloittaa RYM-SHOK Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2010 alusta.

Rakennetun ympäristön strategisen huippuosaamisen keskittymän toimitusjohtajaksi on valittu tekniikan tohtori Ari Ahonen. Hän siirtyy tehtäväänsä Tekesistä, jossa hän on viimeksi toiminut johtajana ja johtoryhmän jäsenenä vastuualueenaan kansainväliset ja alueelliset verkostot. Ahonen aloittaa RYM-SHOK Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2010 alusta.

”RYM-SHOK on kautta aikojen merkittävin ponnistus kiinteistö- ja rakennusalan innovaatiotoiminnan uudistamiseksi ja tehostamiseksi. Oli tärkeää löytää tälle työlle mahdollisimman pätevä ja innostava vetäjä. Monia hyviä ehdokkaita oli tarjolla”, RYM-SHOK:n hallituksen puheenjohtaja Kaj Hedvall kertoo.

Ahosella on vahva ja monipuolinen kokemus kiinteistö- ja rakennusalalta. Toimiessaan Tekesissä rakennus- ja puutuoteteknologian yksikön päällikkönä hänellä oli merkittävä panos kiinteistö- ja rakennusklusterin yhteisen toimintastrategian kirkastamisessa sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan vauhdittamisessa. Tekesin palveluksessa Ahonen on ollut vuodesta 1997 lähtien. Sitä ennen hän oli johto- ja kehittämistehtävissä Sato-konsernissa ja Rakennuskunta Hakassa.

”RYM-SHOK on kokonaan uusi lähestymistapa alan tutkimus- ja kehitystoimintaan. Osakkaiden laaja mukanaolo ja vahva yhdessä tekemisen periaate mahdollistaa selkeitä jopa hyppäyksellisiä uudistuksia toimintaan. Tämä aktiivinen ote on se positiivinen energia, joka tulee uudistamaan alan käytäntöjä ja vaikutusta koko elinkeinoelämään”, Ahonen toteaa.

Ahosen teesinä on kansainvälisyys, jota hän pitää merkittävänä mahdollisuutena. Hänen mukaansa suomalainen rakennusalan ja kiinteistöalan osaaminen on vahvaa ja sillä on merkittävää potentiaalia myös laajemmalti.

RYM-SHOK:n tavoitteena on kaksinkertaistaa kiinteistö- ja rakennusalan panostukset tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan vuoteen 2020 mennessä. Tässä tarkoituksessa yhtiö käynnistää ja toteuttaa kansainvälisesti kunnianhimoisia tutkimusohjelmia valitsemillaan painopistealueilla. Pisimmällä ovat valmistelut tietomallipohjaisen liiketoiminnan kehittämiseen tähtäävän tutkimusohjelman osalta.

Rakennetun ympäristön SHOK-yhtiö perustettiin toukokuussa 2009. Yhtiössä on 52 osakasta, jotka edustavat monipuolisesti rakennetun ympäristön eri toimijoita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ari Ahonen RYM-SHOK:n toimitusjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat