Kokeile kuukausi maksutta

RYM-SHOK-osakeanti onnistui – yhtiökokous toukokuussa

Rakennetun ympäristön SHOK-yhtiötä koskeva suunnattu osakeanti onnistui erinomaisesti. Yhteensä 49 organisaatiota teki osakemerkinnän ja kahdella asia on vielä hallinnollisessa käsittelyssä.

Rakennetun ympäristön SHOK-yhtiötä koskeva suunnattu osakeanti onnistui erinomaisesti. Yhteensä 49 organisaatiota teki osakemerkinnän ja kahdella asia on vielä hallinnollisessa käsittelyssä.

Lisäksi monilta tahoilta, jotka eivät olleet suunnatun osakeannin kohteina, on tullut kyselyitä mahdollisuudesta liittyä osakkaaksi. Rakennetun ympäristön SHOKin käytännön valmistelusta vastaava johtaja Jukka Pekkanen Rakennusteollisuus RT ry:stä uskookin, että omistajien joukko laajenee vielä jonkin verran jatkossa.

”Nykyinenkin osakaspohja kattaa varsin laajasti koko kiinteistö- ja rakennusalan toimijakentän, mikä mahdollistaa monipuolisten tutkimusohjelmien aikaansaamisen. Osakkaat ovat jo miettineet tulevien tutkimusohjelmien teemoitusta. Ohjelmien varsinainen suunnittelu käynnistyy, kun yritykselle valittava hallitus kokoontuu”, Pekkanen kertoo.

Rakennetun ympäristön SHOK-valmisteluryhmää johtava Saku Sipola Rautaruukista on tyytyväinen siihen, että valmistelun eri vaiheisiin osallistunut osanottajajoukko on pysynyt hyvin mukana.

”Jokaiselle osakkaalle löytyy varmasti luonteva rooli niitä kiinnostavissa tutkimusohjelmissa. SHOK ei toisaalta ole mikään suljettu tutkimusklubi, vaan tutkimusohjelmien myötä avoin niillekin, jotka eivät ole osakkaita”, Sipola korostaa.

Jukka Pekkasen mukaan RYM-SHOK-valmisteluprojekti on edennyt jäntevästi ja suunnitellussa aikataulussa.

”Yritykset ja keskeiset tutkimuslaitokset ovat alusta lähtien sitoutuneet hankkeeseen ja osallistuneet aktiivisesti valmisteluun. Tämä osoittaa, että kiinteistö- ja rakennusala näkee yhteisen tutkimuksen avulla synnytettävän osaamisen tärkeäksi menestystekijäkseen”, Pekkanen toteaa.

VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka ja SRV Yhtiöiden toimitusjohtaja Eero Heliövaara olivat ensimmäisiä osakemerkintöjen tekijöitä ja osakassopimusten allekirjoittajia. Salakka on iloinen siitä, että SHOK:in myötä ala on koonnut voimansa ja rivinsä yhteiseen kehittämiseen. Heliövaara toivoo, että SHOK:issa paneudutaan kiinteistö- ja rakennusalan koko arvoketjun parantamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RYM-SHOK-osakeanti onnistui – yhtiökokous toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat