Kokeile kuukausi maksutta

Guggenheim-kilpailun toinen vaihe alkoi

Helsingin Guggenheim-kilpailun toinen vaihe on käynnistynyt tällä viikolla.

Kuusi finalistitoimistoa on tälla viikolla tutustunut museolle ehdotettuun tonttiin ja saanut lisäohjeita Helsingin kaupungin, Suomen valtion ja Solomon R. Guggenheim -säätiön edustajilta. Kukin finalisti on saanut palautetta myös omasta työstään ja suuntaviivoja ehdotuksen kehittämiseen.

Toisen vaiheeseen päässeet toimistot ovat: AGPS Architecture Ltd. (Zürich, Sveitsi ja Los Angeles, Yhdysvallat), Asif Khan Ltd. (Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta), Fake Industries Architectural Agonism (New York, Yhdysvallat ja Barcelona, Espanja ja Sydney, Australia), Haas Cook Zemmrich STUDIO2050 (Stuttgart, Saksa), Moreau Kusunoki Architect (Pariisi, Ranska) ja SMAR Architecture Studio (Madrid, Espanja ja Länsi-Australia)

Varajohtaja Ari Weisman Guggenheim-säätiöstä arvioi, että osa finalistien töistä voi muuttua merkittävästi ensimmäisen vaiheen ehdotuksesta. Kunkin ehdotuksen näyttelytiloja on kehitettävä sekä vierailijan että tilojen toimivuuden näkökulmasta. Kaupunki on asettanut omat kaupunkitilaa koskevat reunaehtonsa.

Kilpailijat jättävät toisen vaiheen ehdotuksensa 2. maaliskuuta. Kilpailun tulos julkaistaan kesäkuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Guggenheim-kilpailun toinen vaihe alkoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat