Kokeile kuukausi maksutta

SvD: Tänään loppuu korruptio ja lahjonta Ruotsin rakennusalalla

Ruotsin yksityinen kiinteistö- ja rakennusala on tehnyt viranomaisten kanssa sopimuksen lahjonnan ja korruption kitkemisestä. Sopimus astuu voimaan keskiviikkona 9. joulukuuta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Svenska Dagbladet.

Keskiviikosta lähtien ilmaisten jääkiekkolippujen, risteilyjen ja muiden lahjusten jakaminen loppuu ruotsalaisissa kiinteistö- ja rakennushankkeissa.

”Se on valitettavasti ollu arkipäivää, mutta enää se ei ole hyväksyttävää”, lahjonnan vastaisen instituutin pääsihteeri Helena Sundén sanoo.

Yksityinen kiinteistö- ja rakennusala on tehnyt ensimmäistä kertaa sopimuksen viranomaisten kanssa, jotta lahjonta saadaan kuriin. Keskiviikosta lähtien viranomaiset rajaavat aiemman tiukemman rajan siitä, minkä he katsovat lahjonnaksi, korruptioksi tai rikolliseksi toiminnaksi.

Taustalla on vakava huoli alan käytännöistä. Rikostentorjuntaviraston tilastojen mukaan vuonna 2013 lähes kolmannes julki tulleista lahjontatapauksista tapahtui kiinteistö- ja rakennusalalla. Viime vuoden tuomiot viittaavat siihen, että taso on pysynyt edelleen korkealla.

Suurista rakennusyhtiöistä mukana ovat esimerkiksi Skanska, NCC, Peab ja Veidekke, kuten myös Ruotsin rakennusteollisuus, kunnat ja maakuntahallinnot.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SvD: Tänään loppuu korruptio ja lahjonta Ruotsin rakennusalalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat