Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin kaupunginvaltuusto hylkäsi Guggenheim-museon selvin äänin

Helsingin kaupunginvaltuusto torppasi Guggenheimin taidemuseon rakentamisen Helsinkiin torstain vastaisena yönä äänin 53–32.

Näin ollen lähes kuuden vuoden taistelu Guggenheimin taidemuseon mahdollisesta sijoittumisesta Helsinkiin on nyt mitä todennäköisimmin ohi.

Paljon intohimoja puolesta ja vastaan jo pitkään julkisessa keskustelussa synnyttänyt hanke keskustelutti valtuustoa noin viisi ja puoli tuntia. Keskustelun jälkeen kaksi erillistä äänestystä veivät vain muutaman minuutin.

Kaupunginvaltuusto äänesti kaksi kertaa, sillä kokouksessa tehtiin kaupunginhallituksen alkuperäiseen esitykseen myös yllätysvastaesitys, joka sai ison osan valtuutetuista suuttumaan.

Tuo vastaesitys esitys hylättiin äänin 46–39 eli kaupunginhallituksen esitystä tiukemmin. Se oli mitä todennäköisimmin lopullinen kuolinisku Guggenheimin kannattajien haaveille saada museo Helsinkiin, mutta hanke on jo tähän mennessä herännyt kaksi kertaa kuolleista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin kaupunginvaltuusto hylkäsi Guggenheim-museon selvin äänin”

  1. Tätähän se on hallinto: Asiantuntijat perhetyvät asiaan ja analysoivat näkökulmat, joihin perustuen tehdään ehdotus. Sitten se viedään neuvostoon, jossa jokaisella mielipiteellä on tasan yhtä paljon painoarvoa, oli sitten vaivautunut perhetymään asiaan vai luottaako omaan näkemykseensä, tyyliin ”Esineiden pällistely ei ole korkealla tarvehierakiassa” (perussuom.) tai ”Tänne ei guggenheimi tule vaikka ilmaiseksi annettaisiin” (sos.dem. valtuustoryhmän pj.)

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat