Kiinteistöt Talous Uutiset Rakennuslehti Yksi kommentti

Kampin kauppakeskukselle uusi omistaja

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Kampin kauppakeskus saa uuden omistajan, kun TH Real Estaten sijoitusrahasto ostaa siitä puolet.

Viime vuoden suurin yksittäinen kiinteistökauppakohde oli kauppakeskus Kampin puolikkaan myynti.

Myyjänä kaupassa toimii Barings Real Estate Adviser (BREA), jonka sijoitusrahasto Nordic Retail Fundissa kauppakeskus oli. Barings on globaali varainhoitoyhtiö, jonka hallinnoimat varat ovat yli 271 miljardia dollaria.

Kaupassa syntyy yhteisyritys, jossa TH Real Estate omistaa puolet ja saksalainen finanssijätti Allianz puolet noin 500 miljoonan euron arvoisesta kauppakeskuksesta. TH Real Estate osti kauppakeskuksen yleiseurooppalaiseen European Cities-sijoitusrahastoonsa.

”Mielestämme nyt oli hyvä aika myydä osuutemme Kampin kauppakeskuksesta, sillä saimme äskettäin päätökseen keskuksen kahden ylimmän kerroksen suuret muutostyöt. Lisäksi olemme kasvattaneet kauppakeskuksen liikevoittoa yli 20 prosenttia sijoituksemme tekemisen jälkeen”, Barings Real Estate Advisersin rahastonhoidon johtaja Nick Pink kertoo.

”Kampin kauppakeskus sopii erinomaisesti European Cities -rahaston strategiaan keskuksen ensiluokkaisten ja monipuolisten vuokralaisten, keskeisen sijainnin ja loistavien liikenneyhteyksien vuoksi. Kohteella on vahva tuottohistoria ja sitä on mahdollista kasvattaa edelleen. Odotamme yhteistyötä Allianzin kanssa keskuksen kasvattavamiseksi ja vahvistamiseksi”, TH Real Estaten European Cities -sijoitusrahaston hoitaja Andrew Rich sanoo.

Kampin Kauppakeskuksessa on kaikkiaan 36 600 neliömetriä tilaa kaupalle ja vapaa-ajan toiminnoille. Sillä oli viime vuonna oman ilmoituksensa mukaan noin 42 miljonaa käyntiä, mikä on enemmän kävijöitä kuin millään muulla pohjoismaisella kauppakeskuksella.

TH Real Estate on on Nuveen-yhtiön (aiemmin TIAA Global Asset Management) sijoitusyhtiö ja yksi maailman suurimmista kiinteistösijoitusyhtiöstä, jonka hallinnoimat varat vuoden 2016 lopussa olivat noin 97 miljardia dollaria.

 

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Hyvät kommentit herroilta Niilo Vaaleanpunainen ja Arttu Rikas. Tavan tallaajan on mahdoton ymmärtää tätä rahastolta toiselle siirtelyä, logiikka liittynee verojen optimointiin.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia