Kokeile kuukausi maksutta

Perustaja sivuun Teijo-Taloista, omistus järjesteltiin uusiksi

Teijo-Talojen perustaja ja pääomistaja sekä pitkäaikainen toimitusjohtaja Lasse Ojanen siirtyy pois yrityksen johdosta ja myy oman osuutensa yrityksessä toimiville neljälle avainhenkilöille ja toimintaan mukaan tuleville pääomasijoittajille.

Teijo-Talojen perustaja ja pääomistaja sekä pitkäaikainen toimitusjohtaja Lasse Ojanen siirtyy pois yrityksen johdosta ja myy oman osuutensa yrityksessä toimiville neljälle avainhenkilöille ja toimintaan mukaan tuleville pääomasijoittajille.

Pääomasijoittaja Aboa Venture Management oy hallinnoi rahastoja, joiden sijoittajat ovat sekä julkisia että yksityisiä tahoja. Aboan hallinnoima Länsi-Suomen Pääomarahasto oy pääomittaa ja vahvistaa Teijo-Taloja yli miljoonalla eurolla ja on suurin yksittäinen osakas. Lisäksi mukana on saman pääomasijoitusyhtiön puitteissa yksityisiä kanssasijoittajia.

”Haemme kasvua edelleen kunnista, mutta myös yksityiseltä puolelta erityisesti koulujen ja päivä- ja hoivakotien puolelta”, sijoitusjohtaja Mikko Hietanen Aboa Venture Managementilta kertoo.

Yritysjärjestelyiden vuoksi Teijo-Talojen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Kirsi Ruohonen. Hän on tähän asti toiminut Teijo-Talojen valmisrakennuskonseptia ulkomaille myyvän TeijoConin vientipäällikkönä. Entinen pääomistaja Lasse Ojanen aikoo jatkossa keskittyä TeijoConin toimintaan.

Viime vuonna Teijo-Talojen liikevaihto oli noin 13 miljoonaa euroa ja tuotantolaitoksia sillä on neljällä paikkakunnalla Salossa, Tuuloksessa, Halsualla ja Sodankylässä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Salossa.

”Omistusjärjestelyt eivät vaikuta yrityksen tuotantolaitoksiin. Painotamme modulaarisen rakentamisen ratkaisuja ja jatkossa keskitymme myös pientalopuolella aluerakentamishankkeisiin”, tehtaanjohtaja Ville Karjalainen kertoo

Kaksi vuotta sitten yritys yhdisti viisi valmistalotehdasta ympäri Suomea ja ne muodostivat Teijo-Talot oy:n. Valmistalotehtaan muodostivat kuusi yhtiötä eli Teijo-Talot, Eteläpuu (Teijo-Talot Häme), Teijo-Talot Pohjanmaa, Teijo-Talot Savo, Teijo-Talot Lappi sekä Teijo Rent.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Perustaja sivuun Teijo-Taloista, omistus järjesteltiin uusiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat