Kokeile kuukausi maksutta

Espoo viilasi taas koulujen tilankäyttösuunnitelmaa – uudisrakennus tai korjaus vielä vaihtoehtoina joidenkin kohdalla

Koulupoliitikot peruivat lisää kiivasta vastustusta aiheuttaneita muutoksia.

Espoon yhteislyseolle etsitään nyt ensisijaisesti mahdollisuuksia laajentua Kauklahdessa. Kuva: Evelin Kask / HS

Espoon yhteislyseon lukio säilynee sittenkin Kauklahdessa.

Asiaa keskiviikon kokouksessaan käsitellyt opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että ensimmäinen vaihtoehto olisi rakentaa koululle lisää tilaa Kauklahteen nykyisten tilojen yhteyteen. Vasta toisena vaihtoehtona esitetään Kauklahdessa laajan joukon vastustamaa lukion muuttoa Keraan.

Koulupoliitikot eivät myöskään halua siirtää Koulumäen koulun erityisopetusta muualle tai lakkauttaa Hösmärinpuiston koulua.

Espoon peruskoulujen ja lukioiden tilankäyttösuunnitelmaa on viilattu useita kertoja helmi- ja maaliskuusta. Kiivainta vastustusta herättäneistä koulujen lakkauttamisista ja muutoista luovuttiin monesta jo aiemmin.

Nyt käsiteltiin siis enää muutaman koulun tulevaisuutta erikseen.

Kuitinmäen koulun kohtalo on auki

Lautakunta hyväksyy Viherlaakson ja Viherkallion koulun yhtenäiskouluksi, mutta siten, että Viherlaaksoon tulee apulaisrehtori.

Lintumetsän koulusta päätetään erikseen vuonna 2020. Se voi siis edelleen joko jatkaa yläkouluna tai laajentua kattamaan kaikki peruskoulun luokat.

Kuitinmäen koulun kohdalle suunnitelmassa on mietitty peruskorjausta vuosille 2022–2024. Tämä on yhä mahdollista, mutta toisena vaihtoehtona harkitaan uudisrakennusta.

Leppävaaran lukion tiloista lautakunta päättää tarkemmin, kun lukion kuntokartoitus ja selvitys laajennusvaihtoehdoista ovat valmistuneet huhtikuun aikana.

Tilankäyttösuunnitelma linjaa espoolaiskoulujen isoista remonteista, muutoista ja yhdistymisistä yleisellä tasolla vuoteen 2027 asti. Esimerkiksi remonttien järjestys voi vielä matkalla vaihtua moneen kertaan ja koulujen lopettamisista olisi joka tapauksessa vaadittu erillinen päätös jokaisesta.

Suunnitelmaa on nyt kuitenkin muutettu niin, että eniten kiistaa aiheuttaneita muutoksia ei enää ehdoteta.

Joitain asioita on yhä auki, esimerkiksi Otaniemeen perustettavaa uutta koulua tai Olarin lukion ja Pohjois-Tapiolan uutta osoitetta Otaniemessä ei tällä kertaa päätöstiedotteessa mainita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo viilasi taas koulujen tilankäyttösuunnitelmaa – uudisrakennus tai korjaus vielä vaihtoehtoina joidenkin kohdalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat