Fira peruskorjaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen

Helsingin Töölössä sijaitseva Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entinen päärakennus peruskorjataan. Työt alkavat toukokuussa. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Fira.

Rakennuksen juhlasali on suojeltu. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Mittava remontti pääsee nyt alkamaan, kun kauppakorkeakoulun toiminta siirtyi Aalto-yliopiston kampukselle Espoon Otaniemeen helmikuussa 2019. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua lokakuussa 2020.

Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1950. Viimeinen laaja peruskorjaus ja porrasaulan laajennus toteutettiin vuonna 1996.

Korjaus- ja uudistamissuunnitelma perustuu Museoviraston kanssa käytyihin neuvotteluihin ja tilakohtaisiin tarkasteluihin, sillä rakennus kuuluu kansainväliseen Docomomo-rekisteriin. Rakennuksen juhlasali on suojeltu eikä kiinteistön keltatiiliseen julkisivuun tehdä muutoksia, mutta rakennuksen talotekniikka uudistetaan täysin. Samalla rakennuksen energiatehokkuutta ja esteettömyyttä parannetaan merkittävästi. Uudistuksen suunnitelmista vastaa Arkkitehtitoimisto SARC.

”Meille on tärkeää säilyttää kiinteistön henki ja samalla tarjota monipuolisia tiloja myös tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Remontin jälkeen rakennukseen tulee muun muassa Aalto-yliopiston ja yhteistyökumppaneiden kohtaamispaikka sekä kaikkia kaupunkilaisia palveleva korkeatasoinen ravintola”, Aalto-yliopistokiinteistöjen kiinteistösijoitusjohtaja Eetu Ristaniemi sanoo tiedotteessa.

Uuden elämän myötä rakennus saa nimen Aalto-yliopisto Töölö. Sen päätoimijaksi tulee Aalto University Executive Education (Aalto EE), joka tarjoaa liikkeenjohdon valmennus- ja kehittämispalveluita sekä yksilöille että organisaatioille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira peruskorjaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat