Kokeile kuukausi maksutta

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat huhti-kesäkuussa 1,3 prosenttia

Kauppamäärät vähenivät pääkaupunkiseudulla 16 prosenttia ja muualla Suomessa 8 prosenttia.

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat vuoden 2020 toisella neljänneksellä 1,3 prosenttia edellisvuodesta. Tilastokeskuksen mukaan hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 7,1 prosenttia ja muualla maassa ne laskivat 2,2 prosenttia.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat 2,5 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja. Tilasto kattaa omalla tontilla olevat omakotitalot.

Koko maassa vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 1 597 euroa vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3 152 euroa. Muualla maassa keskimääräinen neliöhinta oli 1 470 euroa.

Vuoden 2020 toisella neljänneksellä pientalotonttien hinnat nousivat koko maassa 5,7 prosenttia edellisvuodesta. Edellisestä neljänneksestä tonttien hinnat laskivat 1,8 prosenttia. Pientalotontin keskimääräinen neliöhinta oli 21,2 euroa ja keskimääräinen myydyn tontin pinta-ala oli 2 909 neliömetriä.

Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin noin 8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Pääkaupunkiseudulla kauppoja tehtiin 16 prosenttia ja muualla Suomessa lähes 8 prosenttia vähemmän.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat huhti-kesäkuussa 1,3 prosenttia”

  1. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskeneet ja paljon, uusia kohteita tullut myyntiin 400-600 kohteen viikkovauhtia, eli puolet enemmän normista, dominopalikat alkaa kaatua.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat