Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ottaa käyttöön RTS-ympäristöluokituksen – ensimmäiset kohteet Helsingissä ja Tampereella

RTS-ympäristöluokituksesta vastaa Ra­kennustietosäätiö. Skanskan tavoitteena on saada luokitus kaikkiin uusiin asuntokohteisiin.

Skanskan RTS-ympäristöluokituksen mukaisia kohteita on mm. Ranta-Tampellassa Tampereella. (Kuva: Skanska)

Skanska on ottanut RTS-ympäristöluokituk­sen käyttöön omistusasuntorakentami­sessa ensimmäisenä Suomessa. Kyseinen luokitus kertoo, että kohde täyt­tää viranomaistasoa tiukemmat kriteerit muun muassa energiatehokkuudessa, kos­teuden hallinnassa ja sisäilman laadussa.

RTS-ympäristöluokituksesta vastaa Ra­kennustietosäätiö, joka on rakennus­alan puolueeton tutkimus- ja kehitysorganisaatio. Ympä­ristöluokituksen varmentaa riippumaton auditoija.

”Luokitus kertoo, että talo on suunni­teltu ja rakennettu myös tulevaisuutta aja­tellen. Rakentamisen ratkaisut ja moder­ni tekniikka antavat mahdollisuuden pie­nentää ympäristön kuormitusta myös asu­misen aikana”, Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma kertoo.

Ensimmäisiä kohteet ovat Helsin­gin Verkkosaaressa ja Ruskeasuolla sekä Tampereen Härmälänrannassa ja Ranta-Tampellassa.

”Tavoittelemme jatkossa luokitusta kaikkiin Skanska Kotien uusiin asuntokohteisiin”, Kuos­ma toteaa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ottaa käyttöön RTS-ympäristöluokituksen – ensimmäiset kohteet Helsingissä ja Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat