Espoo laati uuden asemakaavaehdotuksen Leppävaaran keskukseen

Espoo haluaa uudistaa Leppävaaran keskusta ja asemanseutua. Uuden asemakaavaehdotuksen tavoitteena on tuoda alueelle lisää palveluita, sujuvia liikkumisratkaisuja ja vehreyttä.

Leppävaaran keskusta, näkymä koilliseen. Kuva: Arkkitehtitoimisto SARC

”Junarata ja Turuntie jakavat Leppävaaran keskuksen kahteen osaan. Suunnitelma yhdistää Etelä- ja Pohjois-Leppävaaran nykyistä paremmin, mikä palvelee asukkaita, yrityksiä ja alueella asioivia”, projektinjohtaja Mika Rantala kertoo tiedotteessa.

Tulevaisuudessa radan ja Turuntien yli Sellon kauppakeskukseen johtaa sääsuojattu silta jalankulkijoille.

Silta toimii myös matkakeskuksena, joka tarjoaa palveluita joukkoliikenteen matkustajille. Liityntäpysäköinti ja Leppävaaran keskuksen palvelut ovat jatkossa helpommin saavutettavissa myös autolla.

Lisää vehreyttä

Radan pohjoispuolelle tulee viihtyisää ja turvallista ympäristöä jalankulkijoille, kun saatto- ja huoltoliikenne siirretään maan alle pysäköintilaitoksiin. Katutasolle saadaan näin oleskelutilaa, kahviloita ja muita palveluita. Läkkisepänaukiolle, väliaikaisen pysäköintialueen paikalle rakennetaan kaupunkipuisto.

Uudet jalankulku- ja pyöräily-yhteydet helpottavat myös liikkumista, niin että Etelä-Leppävaarasta pääsee entistä sujuvammin esimerkiksi urheilupuistoon ja Viaporintorille.

”Aktiivinen ja viihtyisä jalankulkuympäristö tuo lisää elämää Leppävaaraan. Myös yritykset hyötyvät siitä, että ihmiset liikkuvat Leppävaaran keskustan liikekeskusten välillä nykyistä enemmän”, aluearkkitehti Tiina Piironen sanoo.

Kaupunkirata ja Raide-Jokeri

Leppävaaran palvelut ovat tulevaisuudessa saavutettavissa esteettömästi. Liityntäpysäköinti toteutetaan pysäköintilaitoksiin, joista on kulkureitti palveluihin, kuten terveyskeskukseen ja kirjastoon.

Leppävaara on nykyisin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kolmanneksi vilkkain solmukohta, jonka merkitys kasvaa edelleen. Vuonna 2024 Raide-Jokeri kulkee Leppävaaran keskuksen kautta ja vuosikymmenen lopulla kaupunkirata parantaa junayhteyksiä entisestään.

Kaavaehdotus on nähtävillä 7.12.2020-25.1.2021. Asemakaavan muutosehdotuksen ollessa nähtävillä asukkaat ja yritykset voivat antaa suunnitelmista muistutuksen ja kertoa, miltä osin kannattavat ehdotusta ja mihin toivoisivat muutoksia. Tämän jälkeen kaavaehdotus menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo laati uuden asemakaavaehdotuksen Leppävaaran keskukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat