Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat heinä–syyskuussa

Vanhojen omakotitalojen hinnat kipusivat vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä 2,8 prosenttia edellisvuodesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat kohosivat 5,3 prosenttia ja muualla maassa 2,5 prosenttia.

Kuvituskuva. Kuva: Merja Mannila

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja. Tilasto kattaa omalla tontilla olevat omakotitalot.

Koko maassa vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 1647 euroa vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3402 euroa. Muualla maassa keskimääräinen neliöhinta oli 1518 euroa.

Vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä pientalotonttien hinnat nousivat koko maassa 7,4 prosenttia edellisvuodesta. Edellisestä neljänneksestä tonttien hinnat nousivat 2,8 prosenttia. Pientalotontin keskimääräinen neliöhinta oli 20,6 euroa, ja keskimääräinen myydyn tontin pinta-ala oli 2991 neliömetriä.

Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä vanhojen omakotitalojen kauppoja tehtiin yli 3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Pääkaupunkiseudulla kauppoja tehtiin noin 6 prosenttia ja muualla Suomessa hieman yli 3 prosenttia enemmän.

Pientalotonttien kauppoja tehtiin vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä 28 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Pääkaupunkiseudulla kauppojen lukumäärä pysyi entisellään ja kasvoi muualla maassa 31 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat heinä–syyskuussa”

  1. No huomaa sen täällä meilläkin, että OKT:t ovat taas isossa nosteessa. Perikunta myi naapurin talon ja lohkaisi tontin, ja kummatkin menivät parissa päivässä. Tosin tässä tietenkin on sekin, että ollaan Helsingissä Kehä I:n sisäpuolella yksityisellä maalla, eli sijainti on hyvä ja maanomistuskin kohdillaan. Eli eipä paha itsellekään…

Jätä kommentti