Aamulehti: Tampereen kokoelmakeskukseen tehdään 6 miljoonan korjaus

Ruskon teollisuusalueella Tampereella sijaitsevaan kaupungin museoiden kokoelmakeskukseen tehdään alustavan arvion mukaan kuusi miljoonaa euroa maksava peruskorjaus vuosina 2022–2023. Asiasta kertoi Aamulehti.

Kuuden miljoonan budjetti on vielä alustava arvio, joka tarkentuu tarveselvityksessä. Siinä selvitetään muun muassa mahdollisia laajennustarpeita. Lisäksi jos osakin 400000 esineen kokoelmasta pitää siirtää muualle, se merkitsisi satojen tuhansien eurojen lisäkustannuksia. Myös uuden keskuksen rakentamista on pohdittu, mutta ainakin nyt suunnittelua tehdään peruskorjausta silmällä pitäen.

Kokoelmakeskus otettiin käyttöön vuonna 2012. Se toteutettiin peruskorjattuun vanhaan teollisuuskiinteistöön. Nyt sinne joudutaan tekemään uusi iso peruskorjaus muun muassa kosteushaittojen vuoksi. Tampereen kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin mukaan Alapohjan alla olevat ontelorakenteet aiheuttavat ongelmia. Myös talotekniikkaa uusitaan joiltakin osin, muun muassa sprinkler-järjestelmä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Tampereen kokoelmakeskukseen tehdään 6 miljoonan korjaus”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat