Sitowise teki taas uuden yrityskaupan Ruotsissa

Sitowise kasvaa vauhdikkaasti Ruotsissa ja laajentaa yrityskaupalla jälleen uudelle osaamisalueelle.

Sitowisen toimitusjohtaja Pekka Eloholma kasvattaa yhtiötä yritysostoilla.

Sitowise kertoo tiedotteellaan vahvistaneensa entisestään asemaansa Ruotsin markkinoilla hankkimalla Tukholmassa ja Södertäljessä toimivan talotekniikkaosaajan VVS-Kompetens ab:n.

Kaupalla Sitowise monipuolistaa osaamistaan Ruotsissa rakennusten talotekniikaan.

Konserni on viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt naapurimaassa neljä yrityskauppaa ja kasvattanut asiantuntijamääränsä Ruotsissa 250 henkilöön.

Laajentuminen Pohjoismaihin on Sitowiselle keskeinen tavoite. Konserni onkin onnistunut yritysostoilla rakentamaan vahvan jalansijan Ruotsissa.

”Olemme saaneet osaksi konserniamme erinomaisia yrityksiä, joilla on sekä luotettu asema asiakkaiden keskuudessa, merkittäviä projekteja että painavaa asiantuntijaosaamista. Sitowisen brändi sekä tapamme toimia puhuttelevat, mikä on mahdollistanut meille voimien yhdistämisen vahvojen paikallisten toimijoiden kanssa”, Sitowisen toimitusjohtaja Pekka Eloholma kertoo.

Historialliset kohteet erokoisalana

Entuudestaan Sitowisen palveluihin Ruotsissa on jo kuulunut rakenne- ja geotekninen suunnittelu sekä vaativien infraprojektien talotekniikkasuunnittelu. Nyt yrityskaupan kohteena ollut VVS-Kompetens on erikoistunut muun muassa historiallisesti merkittävien kulttuurikohteiden korjausrakentamisen suunnitteluun.

”Haluamme olla pohjoismainen edelläkävijä ja etenemme suunnitelmallisesti tavoitteen saavuttamiseksi. VVS-Kompetensin kautta organisaatioomme tulee nyt vahvaa rakennusten ja kiinteistöjen talotekniikka-alan osaamista, mikä palvelee asiakkaitamme Ruotsissa entistä paremmin”, Eloholma jatkaa.

VVS-Kompetens on talotekniikkaan keskittynyt suunnittelu- ja konsulttiyritys, joka on erikoistunut kulttuurirakennuksiin, toimistoihin ja kouluihin, laboratorioihin sekä terveydenhuollon ja lääketeollisuuden kohteisiin.

Ruotson toimintojen liikevaihto kasvaa noin 31 miljoonaan

Aiemmin Sitowise on hankkinut Ruotsista rakenne- ja geotekniikan osaajat BTB:n sekä Karlsson & Segelström Construct AB:n ja marraskuussa 2020 TFIP:n, joka on yksi Ruotsin johtavista, erityisesti maanalaisiin infrahankkeisiin keskittyneistä yrityksistä.

VVS-Kompetens tuo osaamisellaan uutta näkemystä Sitowisen palvelukokonaisuuteen.

”Yhdessä Sitowisen kanssa pystymme vahvistamaan asemaamme Ruotsissa ja viemään tulevaisuuden kaupunkeja eteenpäin entistä kokonaisvaltaisemmin. Meillä on sama näkemys palveluiden ja yhteistyön kehittämisestä sekä asiantuntijoidemme osaamisen liittämisestä osaksi suurempaa kokonaisuutta. Näemme tämän erittäin hyvänä mahdollisuutena niin osaajillemme kuin yhteistyökumppaneillemme ja asiakkaillemme”, iloitsee VVS-kompetensin toimitusjohtaja Håkan Klaesson.

Sitowise hankkii koko VVS-Kompetensin osakepääoman. Yrityskaupan jälkeen Sitowise-konsernin liikevaihto Ruotsissa kasvaa noin 31 miljoonaan euroon ja henkilömäärä noin 250 asiantuntijaan.

VVS-Kompetens tulee osaksi Sitowisen tytäryhtiö TFIP:n organisaatiota ja brändiä ja yrityksen kaikki 20 asiantuntijaa jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowise teki taas uuden yrityskaupan Ruotsissa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat