Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäisen harharetkillä hukattiin 480 miljoonaa euroa, kertoo uusi kirja

Lemminkäisessä ja Palmbergissa vuosikymmenet taloushallinnossa työskennellyt ekonomi Jukka Kivinen laski Lemminkäisen entisen toimitusjohtajan Juhani Sormaalan pyynnöstä, paljonko Lemminkäiselle jäi tienaamatta rahaa sen muutosmatkalla vuosina 2009-2014. Mukana tässä on myös Sormaalan aikaisen asfalttikartellin seuraamusmaksut.

Jukka Kivinen pitää mustana huumorina sitä, että Lemminkäisen tuhoon ohjannut Deloitte muutti Lemminkäiseltä tyhjäksi jääneeseen pääkonttoriin Helsingin Salmisaaressa. Kuva: Seppo Mölsä.

Jukka Kivinen pääsi tarkastelemaan Lemminkäisen johtamista aitiopaikalta yli 30 vuoden ajan. Lemminkäisessä vuonna 2009 käynnistetty ”kulttuurivallankumous” jätti häneen niin pysyvät muistot, että hän käytti viisi vuotta aikaa sen kuvaamiseen. Tuloksena on Aviadorin kustantama kirja Lemminkäisen harharetket – perheyhtiön tuho, jossa Kivinen ja monet Lemminkäisessä tuolloin työskennelleet johtajat arvioivat syitä sille, miksi Suomen vanhin rakennusliike ajautui velkojien käsiin ja myytiin sitten pahimmalle kilpailijalleen.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäisen harharetkillä hukattiin 480 miljoonaa euroa, kertoo uusi kirja”

Viimeisimmät näkökulmat