Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti-kiinteistöt myy Hämeenlinnasta asumisen arvokorttelin

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt tarjouskilpailun Hämeenlinnan Hämeensaaressa sijaitsevasta asuinkerrostalotontista.

Havainnekuva Hämeensaareen suunnitellusta tulevasta asuinkorttelista. Kuva: Tietoa Finland

Vanajaveden rannan tuntumassa sijaitsevalle tontille kaavaillaan monipuolista asumisen ja palveluiden keskittymää. Tontilla on rakennusoikeutta hieman reilut 8 200 kerrosneliömetriä.

Myytävä tontti on osa Engelinranta 1 asemakaava-aluetta. Asemakaavassa kortteli on merkitty asuinkerrostalojen korttelialueeksi. Nykyisin tontilla toimii huoltoasema ja koneliike, joiden toiminta voi jatkua alueen rakentamisen aloittamiseen asti.

Koko korttelin asuinrakennusoikeus on yhteensä 19 960 kerrosneliömetriä minkä lisäksi liike- ja työtiloille pohjakerroksessa on osoitettu yhteensä 350 kerrosneliötä. Rakennusten kerrosmääriksi on merkitty 5-7-.

Alue sijaitsee aivan Hämeenlinnan keskustan kupeessä.

”Hämeenlinnan keskusta on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina. Aivan vanhan ruutukaavakeskustan kylkeen on noussut ja nousemassa uusia, keskustaa laajentavia alueita. Näistä keskeisin tulevaisuuden alue on Hämeensaari,” Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti-kiinteistöt myy Hämeenlinnasta asumisen arvokorttelin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat