Kokeile kuukausi maksutta

Kulttuurikasarmille peruskivi Helsingin Kampissa – valmista syksyllä 2023

SRV:n työmaalla työskentelee parhaillaan noin 40 rakennusalan ammattilaista.

Helsingin vanhasta linja-autoasemasta kuoriutuu ensi syksynä Kulttuurikasarmi. Mittaviin muutostöihin uppoaa noin 30 miljoonaa euroa.

Helsingin vanhan linja-autoaseman tiloihin tulevan Kulttuurikasarmin rakennustyöt etenevät ja hankkeen on määrä valmistua syksyllä 2023. Elokuvateatterikokonaisuuden, ravintoloiden, paviljongin, tapahtumatilan ja laululavan käsittävän Kulttuurikasarmin peruskivi muurattiin keskiviikkona apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr) johdolla.

Kulttuurikasarmin rakentaminen alkoi viime syksynä vanhan rakennuksen vahvistuksilla. Rakennuksen vanha sivu on tuettu työnaikaisesti 75 teräspaalulla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

Alueelta louhitaan noin 2400 kuutiota kalliota, ja reikiä porataan yhteensä noin 3,3 kilometrin matkan verran. Räjäytykset on tehty tarkasti alla kulkevan metroliikenteen ja naapurissa toimivan museon arvokkaat teokset huomioiden.

Työmaalta louhitaan maata ja viedään uudelleen käytettäväksi yhteensä noin 900 kuorma-autollisen verran.

Investoijilla 30 miljoonan budjetti

SRV:n työmaalla työskentelee parhaillaan noin 40 rakennusalan ammattilaista. Työmaalla pyritään minimoimaan energiankulutus käyttämällä uusiutuvaa tai päästötöntä sähköä ja uusiutuvaa kaukolämpöä. Rakennuksen käytönaikaista energiatehokkuutta parannetaan kaukolämmön lisäksi mm. energiatehokkaalla valaistuksella ja hyvällä lämmöntalteenotolla sekä tarpeenmukaisilla säädöillä.

Kulttuurikasarmin taustalla ovat Lasipalatsin kiinteistöt omistava Föreningen Konstsamfundet r.f, NoHo Partners, BioRex Cinemas sekä Kulttuurikasarmi oy, jossa mukana on Ari Tolppasen lisäksi pitkän linjan elokuva-alan vaikuttajia kuten Mark Lwoff, Misha Jaari, Aku Jaakkola, Mikko Leino, Jukka Vilhunen ja Pentti Molander.

Osapuolten investointi hankkeeseen on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Kulttuurikasarmin rakentamisesta vastaa SRV ja suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Sarc.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kulttuurikasarmille peruskivi Helsingin Kampissa – valmista syksyllä 2023”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat