Kokeile kuukausi maksutta

Logistiikan hallinta korostuu vankilan laajennustyömaalla Vantaalla – kokeneelle työmaapäälliköllekin paljon uutta

Vantaan vankilan lisärakennus tuo valmistuessaan runsaasti uusia tutkintavankeuspaikkoja. Käyttötarkoituksen erityisluonteen takia yhteydenpitomahdollisuuksien eliminointi on jopa tiukempaa kuin perinteisessä vankilassa. Tämä heijastuu sekä rakenneratkaisuihin että talotekniikkaan.

Logistiikka työmaan laajennusosalle hoituu normaalisti. Peruskorjausosan käynnistyessä logistiikka vaikeutuu. Kuva: Jussi Helttunen

Suomen vankilarakennuskanta on valtaosin vanhaa. Vantaan vankila kuuluu uusimpiin. Se valmistui vuonna 2002. Alun alkaenkin tiloiltaan niukaksi mitoitettu vankila on käynyt ahtaaksi. Vuoteen 2025 mennessä se on runsaan hehtaarin verran nykyistä laajempi. Toteutusta varten muodostettu allianssitiimi aloitti työnsä joulukuussa 2021 yleissuunnitteluvaiheella, jota seuranneessa kehitysvaiheessa oli huomioitava hankkeen vaatimat turvallisuusmenettelyt hankinnoissa ja henkilöhyväksynnöissä.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Logistiikan hallinta korostuu vankilan laajennustyömaalla Vantaalla – kokeneelle työmaapäälliköllekin paljon uutta”

Viimeisimmät näkökulmat