Jyväskylä toteuttaa jättikoulun elinkaarimallilla – palveluntuottajaksi esitetään YIT:tä

Jyväskylä aikoo toteuttaa lähivuosien suurimman hankkeensa elinkaarimallilla. Kaupunki rahoittaa tuhannen lapsen jättikoulun, mutta yksityinen palveluntuottaja huolehtii muusta. Vuosina 2012-2015 nouseva keskus kokoaa yhteen Huhtasuon alakoulun, Huhtaharjun yläkoulun, kaksi erityiskoulua ja neljä päiväkotia. Vanhoja rakennuksia aiotaan purkaa.

Jyväskylä aikoo toteuttaa lähivuosien suurimman hankkeensa elinkaarimallilla. Kaupunki rahoittaa tuhannen lapsen jättikoulun, mutta yksityinen palveluntuottaja huolehtii muusta. Vuosina 2012-2015 nouseva keskus kokoaa yhteen Huhtasuon alakoulun, Huhtaharjun yläkoulun, kaksi erityiskoulua ja neljä päiväkotia. Vanhoja rakennuksia aiotaan purkaa.

Pelkän keskuksen hinnaksi tulee yli 30 miljoonaa euroa. Kokonaissopimus palveluntuottajan kanssa maksaa noin 55 miljoonaa euroa.

Tällä summalla yritys paitsi suunnittelee ja rakentaa kohteen, hoitaa myös sen yllä- ja kunnossapitoa noin 20 vuotta.

Jyväskylän tilapalvelu esittää palveluntuottajaksi YIT Rakennus ja YIT Kiinteistötekniikan yhteenliittymää. Valtuusto päättää asiasta 16. toukokuuta.

Elinkaarimallissa kilpailutus ja sopimus tehdään vain yhden yrityksen kanssa, kun muuten niitä olisi useita. Kaupunki laskee säästävänsä mallin avulla 4 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Jyväskylä toteuttaa jättikoulun elinkaarimallilla – palveluntuottajaksi esitetään YIT:tä”

  1. ”Elinkaarimallissa kilpailutus ja sopimus tehdään vain yhden yrityksen kanssa, kun muuten niitä olisi useita. Kaupunki laskee säästävänsä mallin avulla 4 miljoonaa euroa.”

    Mihin matematiikkaan tuo säästö perustuu? Ei kai vain Anderssonin laskuoppiin?

    Huomattavasti halvemmaksi veronmaksajille tulisi se, että kaupunki huolehtisi asiallisesti kiinteistöistään, niin että kosteusvauriot eivät saisi rauhassa muhia vuosikausia tai -kymmeniä rakenteissa aiheuttaen oireita ihmisille saatikka olla ihan silmin havaittavissa katoissa, seinissä ja lattioissa. Miksi esim. vesikattoja ja yläpohjia ei tarkasteta säännöllisesti (edes vuosittain)? Huimaako päätä vai eikö vain juolahda mieleen vai onko vahatulpat korvissa, että käyttäjien ilmoitukset epäilyttävistä seikoista eivät pääse tajuntaan saakka vai onko avotunneli korvien välissä, jolloin sanat menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos pysähtymättä välillä?

    Jyväskylässä on jatkuvasti kouluja ja päiväkoteja evakossa sisäilmaongelmien vuoksi. Vanhaa korjataan tai puretaan ja uutta rakennetaan koko ajan ja tätä on jatkunut jo kauan ja jatkunee vielä hamaan tulevaisuuteen. Ja veronmaksajat maksavat kaiken! Toivottavasti korjataan ja rakennetaan kunnolla sekä huolehditaan kunnossapidosta ajoissa, ettei jouduta veronmaksukyvyn äärirajoille.

  2. Jo on aika kiinnittää huomiota homekoulu- ja homepäiväkotiongelmaan Jyväskylässä. Suunnittelijat, rakentajat, rakentamisen valvojat sekä kunnossapidosta vastaavat on saatava yhteisvastuullisesti korvausvelvollisiksi kukin oman virheensä/laiminlyöntinsä suuruuden mukaisessa suhteessa. Kuluja ei saa panna viattomien veronmaksajien maksettaviksi!

    Lapset ja henkilökunta sairastavat, milloin mikäkin koulu ja päiväkoti on evakossa, hurjat satsaukset korjauksiin, jotka osoittautuvat ”susiksi”, sitten purkamiset ja uudelleen rakentamiset jne. Pinna alkaa olla tiukalla!

Vastaa