Havainnekuva Niittykummun metrokeskuksesta.

Tältä näyttää Niittykummun metrokeskus – SRV rakentaa Espoon korkeimman asuinrakennuksen

SRV ja SATO ovat sopineet Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa Niittykummun metrokeskuksen toteuttamisesta. Tarkoituksena on rakentaa Merituulentien ja Haukilahdenkadun lounaispuolelle Niittykummun metroaseman yhteyteen 6 500 kerrosneliömetrin liikekeskus sekä 12- ja 24-kerroksiset asuintornit. Sopimus edellyttää vielä Espoon kaupunginhallituksen hyväksynnän.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

SRV rakentaa keskuksen 12-kerroksisen tornin SATO:lle. Valmistuessaan Espoon korkeimmaksi asuinrakennukseksi valmistuvan 24-kerroksisen tornin SRV rakentaa omaperusteisena asuntokohteena. Korkeamman tornin on määrä valmistua alkuvuodesta 2017 ja matalamman tornin vuonna 2018. Asuintorneihin tulee yhteensä noin 300 asuntoa.

”SRV:n tavoitteena on keskittyä asuntorakentamisessa pääkaupunkiseudun radanvarsikohteisiin. Meillä on Länsimetron varrella useita kehityshankkeita, kuten Keilaniemen tornit ja Tapiolan keskus”, SRV:n kotimaan hankekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Timo Nieminen kertoo.

Liikekeskukseen tulee kaksi päivittäistavarakauppaa ja muita liikkeitä sekä palveluja. Niittykummun nykyinen ostoskeskus säilyy, kunnes uusi liikekeskus on valmis ja toiminnassa syksyllä 2016. Ostoskeskuksen tilalle SRV:n tavoitteena on rakentaa asuntoja. Myös Haukilahdenkadun itäpuolelle SRV suunnittelee asuinrakentamista yhdessä SATO:n ja Varman kanssa.

Metrokeskukseen rakennetaan pysäköintilaitos, johon tulee runsaat 300 autopaikkaa. Noin puolet paikoista on korttelin asukkaille ja puolet liikekeskuksen asiakkaiden ja metron liityntäliikenteen tarpeisiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Tältä näyttää Niittykummun metrokeskus – SRV rakentaa Espoon korkeimman asuinrakennuksen”

  1. Komean näköiset tornit, varsinkin korkeampi. Kauhistuttaa vain tuossa havainnekuvassa olevat pistetalot isoilla tonteilla. Näin rakennettiin 60 -luvulla ja vielä tähän päivään astikin, mutta kun se tiivis kaupunkirakentaminen olisi se tulevaisuuden juttu.. Eli niitä umpikortteleita, kivijalkakauppoja ja sitä rataa. Näitä väljiä lähiöitä on jo Suomessa 13 tusinassa.

  2. Nyt se uudisrakentaminen mitä Niittykumpuun on tehty Lidlin taakse ja Länsiväylän tuntumaan on karsean näköistä. Värit ovat mitä rumimmat, on tummaa tiiltä, kirvavia sekavia taloja.
    Tätä lähialuetta ei saa missään tapauksessa tärvellä samaan malliin mitä on aloitettu tekemään.

    Alue on lähellä Tapiolaa ja Tontunmäkeä, jossa on hyvää vanhaa arkkitehtuuria, puistomaisuutta, valkoisia taloja ja tyylikkyyttä. Tuntuu että on luonnon helmassa. Ennen oli hyvät arkkitehdit tehtiin kauniita yhtenäisiä kokonaisuuksia. Sitä tulee vaatia myös tämän päivän suunnittelijoilta ja päättäjiltä , esteettistä silmää.

    Pilvenpiirtäjät ei sovi yhtään Niittykumpuun. laittaakaa niitä sinne missä niitä jo on, ja luonto on jo turmeltu ja ei ole samaa historiaa kuin tällä alueella. Niittykumpuun ja sen lähistölle ei saa iskeä noita mauttomia taloja lisää mitä nyt tehty ja piirustuksissa näkyy!

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi