Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslupien kuutiomäärä laski rajusti heinäkuussa

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä painui kuluvan vuoden heinäkuussa 21,5 prosenttia vuoden takaisesta. Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 1,31 miljoonalle kuutiometrille. Koko alkuvuoden osalta rakennuslupien kuutiomäärä väheni 7 prosenttia vuotta aiemmasta. Lupia myönnettiin tammi-heinäkuussa 19,67 miljoonalle kuutiometrille. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Eri rakennustyypeistä asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi heinäkuussa. Asuinrakennuksille myönnettiin heinäkuussa lupia 0,47 miljoonalle kuutiometrille, missä oli kasvua 9,9 prosenttia vuoden takaisesta. Kappalemääräisesti kasvu oli vielä huomattavasti voimakkaampaa. Lupia myönnettiin yhteensä 1 147 asunnolle, mikä oli 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Muulle kuin asuinrakentamiselle myönnettyjen lupakuutioiden määrä väheni heinäkuussa 32,3 prosenttia vuoden takaisesta.

Etenkin julkisten palvelurakennusten rakennusluvat vähenivät rajusti. Julkisille palvelurakennuksille myönnettiin heinäkuussa rakennuslupia vain 41 000 kuutiometrille. Tämä on peräti 71 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Myös liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä oli rajussa alamäessä heinäkuussa. Se painui 40 prosenttia vuoden takaisesta. Niille myönnettiin rakennuslupia 0,2 miljoonalle kuutiometrille.

Teollisuus- ja varastorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä laski heinäkuussa 33 prosenttia 0,29 miljoonaan kuutiometriin.

Uudisrakentamisen volyymi väheni heinäkuussa

Heinäkuussa 2014 käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni 9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Asuinrakentamisen volyymi väheni heinäkuussa 12 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 6,3 prosenttia vuoden takaisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä laski rajusti heinäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat