NIB rahoittaa Järvenpään sosiaali-ja terveyskeskuksen rakentamista

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo ovat allekirjoittaneet 20 miljoonan euron lainasopimuksen Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen rakentamiseksi. Laina-aika on 27 vuotta.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo ovat allekirjoittaneet 20 miljoonan euron lainasopimuksen Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen rakentamiseksi. Laina-aika on 27 vuotta.

Uusi, yli 12 000 neliömetrin terveystalo yhdistää järvenpääläisten terveys- ja sosiaalipalveluita saman katon alle. Kokonaisuudessaan rakennusprojektin kustannusarvio on 51 miljoonaa euroa.

Lähes 40 000 asukkaan Järvenpää toteuttaa uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen rakentamisen niin sanottuna VIRMA-projektina eli virtuaalisen suunnittelun ja rakentamisen mallilla, millä pyritään vuorovaikutuksen kautta lisäämään hankkeen avoimuutta ja tehokkuutta.

”NIB:in lainan avulla on mahdollista parantaa paikallisen hyvinvointisektorin tuottavuutta. Mielestämme Järvenpään edustama malli on tehokas tapa vastata ikääntyvän väestön tuomiin haasteisiin terveys- ja sosiaalipalvelujen osa-alueella”, NIB:in toimitusjohtaja Henrik Normann sanoo.

Uuden terveystalon vuosittainen energiankulutus, 3100 MWh, on 10 prosenttia vähemmän kuin nykyisissä toimitiloissa, mikä käytännössä vastaa noin 60 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalon omistaa Järvenpään kaupunki.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NIB rahoittaa Järvenpään sosiaali-ja terveyskeskuksen rakentamista”

Vastaa