Kokeile kuukausi maksutta

Caverionin tulos parani alkuvuonna

Caverionin vuosi alkoi lupaavasti, vaikka liikevaihto laskikin viisi prosenttia. Tulos kuitenkin parani selvästi ja tilauskanta kasvoi. Caverionin käyttökate parani peräti 48 prosentilla 14,2 miljoonaan euroon.

Caverionin vuosi alkoi lupaavasti, vaikka liikevaihto laskikin viisi prosenttia. Tulos kuitenkin parani selvästi ja tilauskanta kasvoi. Caverionin käyttökate parani peräti 48 prosentilla 14,2 miljoonaan euroon.

”Strategiamme toteutus on edennyt kauden aikana suunnitelman mukaisesti. Strategiamme ”Rakenna”-vaiheessa luomme yhteistä toimintamallia ja yhteisiä prosesseja koko konsernille. Lisäksi panostamme järjestelmiin, työkaluihin ja toiminnan yhdenmukaistamiseen laskutusprosessin lyhentämiseksi. Tehokkaamman käyttöpääoman hallinnan seurauksena operatiivinen kassavirtamme parani ensimmäisellä vuosineljänneksellä”, konsernijohtaja Fredrik Strand sanoo.

Toisella neljänneksellä Caverion jatkaa Strandin mukaan konsernin yhteisen toimintamallin ja yhteisten prosessien käyttöönottoa. Yritys keskittyy suuriin talotekniikan kokonaistoimitusprojekteihin, palveluiden johtamiseen sekä tekniseen asennukseen ja kunnossapitoon. Strandin mukaan Caverion sai jo ensimmäisellä neljänneksellä useita vaativia elinkaarisopimuksia ja talotekniikan kokonaistoimitusprojekteja.

Caverion pitää ennallaan 29.1.2015 julkistamansa tulosohjeistuksen. Yritys arvioi, että konsernin vuoden 2015 liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla ja että käyttökateprosentti vuonna 2015 kasvaa merkittävästi.

Liikevaihto laski Suomessa ja Norjassa

Caverionin liikevaihto pysyi kauden aikana vakaana Ruotsissa ja Saksassa. Liikevaihto laski tammi–maaliskuussa edellisvuoteen verrattuna pääasiassa Suomessa ja Norjassa. Norjassa lasku johtui pääasiassa projektien tarkemmasta valinnasta sekä öljyteollisuuteen liittyvän toiminnan laskusta Etelä- ja Länsi-Norjassa. Suomessa lasku oli pääosin markkinalähtöistä.

Konsernin huolto- ja kunnossapitoliiketoiminnan tammi–maaliskuun liikevaihto laski neljä prosenttia 310,8 miljoonaan euroon euroon. Se oli 55 prosenttia liikevaihdosta. Projektiliiketoiminnan liikevaihto laski 6 prosenttia 252,7 miljoonaan euroon.

Caverion odottaa suurten tarjouspyyntöjen lisääntyvän

Caverion odottaa teknisen asennuksen ja kunnossapidon pysyvän vakaina tänä vuonna. Parempaa energiatehokkuutta ja parempia sisäilmaolosuhteita koskevat vaatimukset sekä tiukentuva ympäristölainsäädäntö tukevat yrityksen mukaan merkittävästi markkinoiden positiivista kehitystä.

Caverion arvioi, että kiinteistöjen ja teollisuuden suuret uudet tarjoukset lisääntyvät vuoden aikana. Tarjoustoiminnassa on nähtävissä myönteisiä merkkejä etenkin julkisella sektorilla ja teollisuudessa. Se odottaa talotekniikan kokonaistoimitusten suunnittelun ja toteutuksen kysynnän kehittyvän suotuisasti erityisesti suurissa ja teknisesti vaativissa projekteissa.

Palveluiden johtamisen kysyntä kasvaa Caverionin arvion mukaan. Yritys uskoo, että asiakkaiden keskittyminen omaan ydintoimintaansa tarjoaa edelleen mahdollisuuksia käytön ja kunnossapidon ulkoistuksissa pääasiassa julkishallinnossa, teollisuudessa ja energiasektorilla.

Caverion Oyj 1-3/15 1-3/14

  • Liikevaihto 563,4/591,3
  • Tulos ennen veroja, milj. euroa 7,1/2,5
  • Liikevoitto-% 1,4/0,7
  • Tilauskanta kauden lopussa 1392,4/1335,3
  • Omavaraisuusaste 22,6/24,7
  • Henkilöstö keskimäärin kauden aikana 17004/17375

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin tulos parani alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat