Skanska toteuttaa Aviapoliksen hotellin

Skanska ja Keva ovat sopineet 8-kerroksisen hotellin rakentamisesta Vantaan Aviapolikseen. Hotelli tulee Aviapoliksen aloituskortteliin aivan Kehäradan Aviapoliksen aseman yhteyteen.

Hotelliin tulee 258 huonetta, kokoustiloja ja kolme ravintolaa ja se on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Royal Ravintolat vastaa hotellin ravintola- ja kokoustoiminnoista. Se neuvottelee parhaillaan yhteistyöstä myöhemmin julkaistavan hotellioperaattorin kanssa.

Kehäradan Aviapoliksen asema otetaan käyttöön kesällä 2015. Aseman yhteyteen on rakenteilla uusi kaupunkikortteli, johon tulee hotellin lisäksi Skanskan rakentama Aviabulevardi-toimistotalo ja muita palveluita. Toimistotalon rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Hotelli ja toimistotalo muodostavat kokonaisuuden, jossa rakennukset kiinnittyvät luontevasti toisiinsa. Rakennukset ovat myös visuaaliselta ilmeeltään yhtenäiset: julkisivuissa vuorottelevat kolmella erilaisella tavalla kuvioitu valkobetoni ja lasi. Toimistotalo valmistuu keväällä 2016, ja hotellin on suunniteltu avautuvan marraskuussa 2016.

”On hienoa, että Aviapoliksen aseman avauskorttelin palvelut täydentyvät nyt hotellilla. Hotelli ja viereinen toimisto aivan Kehäradan aseman päällä muodostavat kokonaisuuden, jossa hyödynnetään nykyaikaisella tavalla pääkaupunkiseudun liikenneverkkoa. Rakennustyöt ovat lähteneet sujuvasti käyntiin”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

”Haluamme olla mukana Aviapoliksen kasvussa. Kehäradan avaamisen myötä yhteydet lentokentältä hotelliin tulevat olemaan erinomaiset”, sanoo Kevan kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen.

Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola on tyytyväinen hotellin toteutussuunnitelmasta ja -aikataulusta. ”Kansainvälisten yritysten ja paljon työssään matkustelevien houkuttelemisessa alueen keskiöön rakentuva hotelli on merkittävä tekijä palvelutarjonnassa ja koko alueen monipuolisen kehittämisen kannalta”, hän toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa Aviapoliksen hotellin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat