Kokeile kuukausi maksutta

Uponor perustaa jenkkiyhtiön kanssa yhteisyrityksen

Uponor Oyj ja yhdysvaltalainen Belkin International aikovat perustaa yhteisyrityksen kehittämään rakennusten veden mittaamiseen ja vedenkulutuksen vähentämiseen liittyvää teknologiaa. Uuden yhteisyrityksen nimeksi tulee Phyn.

Uponor Oyj ja yhdysvaltalainen Belkin International aikovat perustaa yhteisyrityksen kehittämään rakennusten veden mittaamiseen ja vedenkulutuksen vähentämiseen liittyvää teknologiaa. Uuden yhteisyrityksen nimeksi tulee Phyn.

Uuden yhtiön tarkoitus on kehittää tuotteita kasvaville älyvesimarkkinoille niin kuluttaja- kuin ammattilaisasiakkaille. Yhteisyrityksen perustamista koskevan järjestelyn arvioidaan toteutuvan heinäkuun 2016 aikana, kun vaadittavat viranomaishyväksynnät ja muut tyypilliset ehdot on täytetty.

Käytännössä yhteisyrityksiä tulee kaksi. Niistä ensimmäinen käynnistää toimintansa Yhdysvalloissa ja toinen hieman myöhemmin Euroopassa. Uponor investoi alkuvaiheessa 15 miljoonaa dollaria ja saa 37,5 prosentin omistusosuuden yhteisyrityksistä. Osapuolet ovat sopineet ajanjaksosta, jonka aikana Uponorilla on mahdollisuus sijoittaa liiketoimintaan 10 miljoonaa dollaria lisää ja kasvattaa omistusosuutensa Phynissä 50 prosenttiin. Belkin Internationalin omistusosuus yhteisyrityksistä on alkuvaiheessa 62,5 prosenttia.

Vuonna 1983 perustettu erilaisten teknologiatuotteiden kehittäjä Belkin siirtää Phyniin alaan liittyvää teknologiaa, immateriaalioikeuksia, henkilöstöä ja muita ei-rahallisia omaisuuseriä. Belkiniltä siirtyy joukko tuotekehitysinsinöörejä Phynin palvelukseen.

Phyn on itsenäinen yhtiö, joka hyödyntää Belkinin kehittämiä veden mittausteknologioita, sen laajaa kokemusta tiedon käsittelystä ja esineiden internetistä. Yritys tarjoaa ketterää tuotesuunnittelua, kuluttajaymmärrystä ja kansainvälisen vähittäismyyntikanavan. Uponor tuo yhtiöön erikoisosaamisensa käyttövesijärjestelmien asiantuntijana sekä kansainvälisen tukkumyynnin jakelukanavat.

”Yhteinen tavoitteemme on kehittää ainutlaatuisia uusia tuotteita älyvesimarkkinoille, joiden merkitys kasvaa sitä mukaa kuin uusia, edullisia ja käyttäjäystävällisiä digitaalisia palveluja syntyy. Tämä uusi yhteistyökuvio istuu täydellisesti Uponorin esineiden internet (Internet of Things, IoT) -kasvustrategiaan ja on siksi merkittävä askel yhtiömme digitalisaatiokehityksessä”, Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski sanoo.

”Luomalla Phynin tuomme veden samalle tasolle muiden älykkään kodin ratkaisujen kanssa ja autamme kuluttajia suojelemaan koteja ja säästämään kustannuksia”, Belkinin perustaja ja toimitusjohtaja Chet Pipkin toteaa.

Uponor näkee yhteisyrityksen tärkeänä askeleena yhtiön kasvustrategiassa, sillä se tukee oivallisesti yhtiön tavoitetta luoda turvallisia ja kestävää kehitystä tukevia rakennuksia sekä yhdyskuntatekniikkaa tarjoamalla kokonaisvaltaisia käyttövesi-, sisäilmasto- ja yhdyskuntatekniikan ratkaisuja.

Investointi vaikuttaa Uponorin kassavirtaan toisen vuosineljänneksen aikana, mutta se ei vaikuta yhtiön vuoden 2016 tulosohjeistukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponor perustaa jenkkiyhtiön kanssa yhteisyrityksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat