Helsinki vaihtaa Ville Lehmuskosken Pekka Sauriin Länsimetro Oy:n hallituksessa

Helsinki syrjäyttää HKL:n Ville Lehmuskosken Länsimetro-yhtiön hallituksesta. Hallitukseen nousee Helsingin liikenneasioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Helsinginpäättäjät saivat tarpeekseen länsimetron viivästyksistä ja Länsimetro-yhtiöstä jälkijättöisesti tihkuneista tiedoista. Nyt helsinkiläisten etua siirtyy ajamaan Länsimetron hallitukseen kaupungin liikenneasioiden ykkösjohtaja Pekka Sauri (vihr).

Ryhtiliike syntyi maanantai-iltana kaupunginhallituksen konsernijaostossa. Kokoomuksen Lasse Männistö teki esityksen, että Länsimetron hallituksen varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupungin liikenteen toimitusjohtaja Lehmuskoski on korvattava apulaiskaupunginjohtaja Saurilla.

Esitystä kannatti konsernijaoston varapuheenjohtaja Osku Pajamäki. Se voitti äänin 6–1.

”Päätös ei perustu yksilönä Lehmuskoskeen. Enemmän on viime viikkoina käyty keskustelua siitä, mitä on kokonaisuutena ollut hallituksen toiminta”, Männistö sanoo.

Helsingin ja Espoon yhteisen Länsimetro Oy:n hallitusta johtaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Saurin viestintätapa on sellainen, että saamme asiat varmasti tietoon. Nyt tarvitaan Helsingistä ylin virkamies ohjaamaan työtä ja antamaan linkki Helsingin päättäjiin ja myös kaupunkilaisiin”, Männistö sanoo.

Ennen Männistön esitystä konsernijaoston puheenjohtaja Tuuli Kousa (vihr) teki esityksen, jossa nimenomaan Sauria ei esitetty Lehmuskosken tilalle. Kousan esityksessä olisi valmisteltu voittanutta esitystä maltillisemmin muutoksia Länsimetron hallitukseen.

Tämä esitys hävisi äänestyksessä Männistön esitykselle äänin 5–3.

Konsernijaostoryhtyy nyt toimiin, jotta Länsimetro-yhtiössä kutsutaan koolle ylimääräinen yhtiökokous. Yhtiökokouksessa Lehmuskoski voidaan korvata Saurilla.

Länsimetron hallitus myös päättää, tuleeko Saurista hallituksen varapuheenjohtaja, kuten Lehmuskoski on ollut.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsinki vaihtaa Ville Lehmuskosken Pekka Sauriin Länsimetro Oy:n hallituksessa”

  1. Vau mikä poliittinen savuverho….vastuuta Länsimetron päätöksenteosta ja seurannan surkeudesta ei kanna kukaan. Sauri, make my day, pelastaa !

Jätä kommentti