Talous Kiinteistöt Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Vuokralainen ei ilmoittanut parin euron tiivisteen vuotamisesta – ESS:n mukaan maksettavaksi yli 20 000 euron lasku

Etelä-Suomen Sanomien jutun mukaan vuokra-asunnon haltijan laiminlyönti kävi hänelle kalliiksi.

Lahtelaisen miehen vuokraaman asunnon keittiön hana oli tiivisteen kulumisen takia vuotanut. Vesi oli kastellut allaskaapin ja valunut kellarikerrokseen ja tippunut taloyhtiön hallituksen jäsenen päälle.

Taloyhtiö korjasi vaurion ja vaati asukasta maksamaan 6 300 euron laskun, koska hän ei ollut ilmoittanut havaitsemastaan viasta.

Vuokralainen ei saapunut käräjäoikeuden istuntoon, joten oikeus antoi yksipuolisen tuomion ja velvoitti miehen maksamaan myös taloyhtiön 3 800 euron oikeudenkäyntikulut.

Vuokralainen haki takaisinsaantia eli oikeuden päätöksen purkua. Hän väitti, ettei ollut havainnut hanan vuotamista. Asunnossa oli vuokralaisen mukaan ollut useita vuotoja, joita ei vuokralaisen mukaan ollut korjattu kunnolla. Taloyhtiö oli itse menetellyt väärin.

Käräjäoikeuden kuulemat todistajat kertoivat toisin. Heidän mielestään vuoto oli ollut helposti nähtävillä. Oikeus velvoitti vuokralaisen korvaamaan korjauskustannukset sekä maksamaan taloyhtiön 7 600 euron oikeudenkäyntikulut.

Vuokralainen valitti hovioikeuteen, jonka mielestä vuokralaisen on täytynyt havaita vesivahinko jo ennen kuin se ehti vaurioittaa rakenteita.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua.

Se määräsi vuokralaisen maksamaan taloyhtiön 6 100 euron oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia