Rakentaminen Katja Kuokkanen / HS 4 kommenttia

Helsingin lukioissa yli sadan miljoonan korjaus- ja rakentamistarve

Helsingin kaupungilla on vain yksi hyväkuntoinen lukiorakennus.

Se on vuonna 2012 remontoitu Sibelius-lukio Kruununhaassa.

Kaikki muut Helsingin yhdestätoista suomenkielisestä lukiosta sekä muiden lukioiden tiloja käyttävästä aikuislukiosta kärsivät sisäilmaongelmista tai ovat muuten huonossa kunnossa, käyttöönsä soveltumattomia tai liian ahtaita.

Tulevina vuosina Helsingin lukiorakennukset tarvitsevat opetustoimen selvitysten mukaan yhteensä yli sataan miljoonaan euroon nousevia korjauksia tai kokonaan uusia rakennuksia. Kaupungin opetuslautakunnan suomenkielinen jaos sai tiistai-iltana eteensä lukioiden tilaselvityksen, josta lukioiden surkea kunto käy ilmi.

Keskustelu artikkelista: 4 kommenttia

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia