Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

SRV:lle 230 miljoonan euron sairaalaprojekti Helsingissä

HUS valitsi historiansa suurimman rakennushankkeen, Helsingin Meilahteen rakennettavan Siltasairaalan toteuttajaksi SRV:n.

Havainnekuva Siltasairaalan julkisivusta Meilahden sairaala-alueelta päin katsottuna

Siltasairaalan tavoitebudjetti SRV:n osalta on 230 miljoonaa euroa.

Lopullinen projektinjohtourakkasopimus allekirjoitetaan kesäkuun alussa.

SRV vahvistaa entisestään asemaansa Suomen suurimpana sairaala- ja terveydenhuollon hankkeiden rakentajana.

“Tällä hetkellä työn alla olevien useiden sairaala- ja terveydenhuollon hankkeidemme yhteisarvo on jo 650 miljoonaa euroa, ja Siltasairaala tulee kasvattamaan tilauskantaamme merkittävästi rakennustöiden alkaessa. SRV:llä on vahva kokemus terveydenhuollon ja vaativien erityistilojen rakentamisesta”, Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela kertoo.

”Siltasairaalaa ovat rakentamassa huippuammattilaisemme, joilla on kokemusta muun muassa Naistenklinikasta ja uudesta lastensairaalasta, molemmat tulevan Siltasairaalan naapurista. Lisäksi olemme toteuttaneet HUS:n kanssa menestyksekkäästi viime vuosina useita muita hankkeita”, Toimela kertoo.

Varsinainen rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2018

SRV:n mukaan Siltasairaala toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana tavoitebudjetilla. Yhtiön mukaan toteutusmuodolla on luotu hyvät lähtökohdat yhteistyölle, ja SRV:lle on asetettu laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoite.

Hanke käynnistyy heti kesäkuussa vuoden loppuun asti kestävällä kehitysvaiheella.

Sairaalan varsinaiset rakennustyöt alkavat alkuvuodesta 2018, jolloin hanke merkitään SRV:n tilauskantaan.

Rakennustöiden on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Siltasairaalan laajuus on noin 70 000 bruttoneliötä, ja se korvaa Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista.

Siltasairaala sijoittuu Meilahden tornisairaalan ja nykyisen Syöpätautien klinikkarakennuksen väliin. Uusi rakennus yhdistetään sekä toiminnallisesti että tilojen osalta näihin sairaaloihin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia