Kokeile kuukausi maksutta

SSR Groupin toimitusjohtaja vaihtuu

Rakennuskonserni SSR Group oy uudistaa hallintoaan ja johtamisjärjestelmäänsä sekä vahvistaa alueellista toimintamalliaan elokuun alusta. Uudistuksessa myös yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu.

Rakennuskonserni SSR Group oy uudistaa hallintoaan ja johtamisjärjestelmäänsä sekä vahvistaa alueellista toimintamalliaan elokuun alusta. Uudistuksessa myös yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu.

Yhtiö perustaa uuden liiketoimintajohtajan (COO) tehtävän, jota hoitamaan siirtyy nykyinen toimitusjohtaja Tapani Pöyry. Toimitusjohtajan tehtävään siirtyy yhtiön nykyinen varatoimitusjohtaja Arto Kukkonen. Tuotantojohtaja ja yhtiön pääomistaja Mika Wilenius jää pois yhtiön päivittäisestä johtamisesta ja hallituksesta ja toimii jatkossa toimitusjohtajan ja hallituksen neuvonantajana. Wilenius keskittyy aluksi yhtiön omistajarakenteen kehittämiseen.

”Yhtiöt tarvitsevat erilaisia johtajia ja erilaisia johtamisjärjestelmiä eri kehitysvaiheissaan. Yli sadan miljoonan liikevaihdon myötä SSR on siirtynyt sellaiseen kokoluokkaan, että muutos oli välttämätöntä tehdä nyt”, hallituksen puheenjohtaja Jorma Tamminen toteaa.

”Arto Kukkosella on pitkä kokemus vaativista talous- ja rahoitusalan tehtävistä, joten hän on erinomainen valinta vastaamaan konsernin johtamisesta. Tapani Pöyry pääsee liiketoimintajohtajan tehtävässä keskittymään entistä vahvemmin yhtiön ydinliiketoiminnan eli rakentamisen johtamiseen, josta hänellä on kymmenien vuosien kokemus. Samalla Pöyry jatkaa edelleen tytäryhtiö Salpausselän Rakentajien toimitusjohtajana.”

Kauppatieteiden maisteri Arto Kukkonen aloitti SSR Groupin palveluksessa talous- ja rahoitusjohtajana syyskuussa 2016. Aiemmin hän on toiminut muun muassa telekonserni Anvian talousjohtajana ja liiketoiminta-alueen johtajana. Kukkonen on työskennellyt pitkään myös Ruotsissa Itella Informationin Skandinavian toimintojen talousjohtajana sekä Sodexon Skandinavian-talousjohtajana.

”Muutosten myötä selkeytetään asiakkuuksien hoitamista sekä päätöksenteon ja vastuun suhteita yhtiössä. Ripeästä ja johdonmukaisesta päätöksenteosta ei edelleenkään tingitä, vaan asiakkaamme voivat jatkossakin luottaa siihen, että meidän kanssamme asiat etenevät. Pystymme toteuttamaan johdonmukaisesti strategiaamme ja varmistamaan korkean asiakastyytyväisyyden”, Arto Kukkonen sanoo.

Konserni selkeyttää myös alueyhtiöidensä rakennetta ja vahvistaa niiden roolia. Alueyhtiöt jaetaan kolmeen operatiiviseen alueeseen, joista vastaavat rakentamisen kokeneet ammattilaiset. Pohjois- ja Länsi-Suomen alueesta vastaa Jyrki Lautarinne, Etelä-Suomesta Arto Jokinen ja Itä-Suomen alueesta Tapani Pöyry. Yhdessä Arto Kukkosen kanssa Lautarinne, Jokinen ja Pöyry muodostavat jatkossa SSR Groupin johtoryhmän. Samalla alueyhtiöiden edustus vahvistuu myös yhtiön päätöksenteossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SSR Groupin toimitusjohtaja vaihtuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat