Kyyti Groupin operatiivinen johtaja Pekka Niskanen ja Mai Linh Groupin hallituksen puheenjohtaja Ho Huy sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Ho Chi Minh Cityssä.

Pekka Mötön Kyyti Group sai jalansijan Aasiaan Vietnamista

Suomalainen liikennepalveluja kehittävä Kyyti Group sekä Vietnamin suurin henkilöliikenneoperaattori Mai Linh Group aloittavat yhteistyön Vietnamin liikenneongelmien parantamiseksi.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Suomessa kehitetyn teknologian avulla kehitetään maan taksipalveluita sekä erilaisten liikkumispalveluiden yhteen tuomista. Kyyti ja Mai Linh allekirjoittivat aiesopimuksen Ho Chi Minh Cityssä.

Kyyti on Onnibussin perustajan Pekka Mötön joulukuussa 2016 perustama start-up-yritys.

”Vietnam on hyvä tukikohta Aasiassa, jossa voimme näyttää mihin teknologiamme kykenee. Olemme iloisia, että ensimmäinen Kaakkois-Aasian operaatiomme alkaa nimenomaan Vietnamista. Mai Linh on yksi koko alueen johtavimmista liikenneoperaattoreista ja Vietnamin suurin taksioperaattori”, kertoo Kyyti Group Oy:n toimitusjohtaja Möttö.

Kyyti kehittää kyytienjakamispalveluita Mobility as a Service (MaaS) -ominaisuuksilla. Yhtiön Tuup-sovellusta on ladattu yli 50 000 kertaa ja sen pilottina toimivaa kimppakyytipalvelua käyttää satoja päivittäisiä matkustajia Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Mai Linh Groupin taksipalvelu on maan suurin kattaen kaikki merkittävät kaupungit kuten Ho Chi Minh Cityn ja Hanoin. Yhtiö operoi myös kaupunkien välisiä bussiyhteyksiä, vuokraa autoja ja pilotoi sähkökäyttöisiä minibusseja kaupunkiliikenteessä.

”Asiakas voi yhteistyön kautta halutessaan tilata taksin, jakaa taksimatkan kustannukset muiden kanssa ja ostaa samalla matkaliput Mai Linhin bussiin kohti Hanoita. Tämänkaltaista Mobility-as-a-Service ominaisuutta ei ole tarjota kenelläkään muulla kansainvälisellä toimittajalla kuin meillä”, Möttö sanoo.

Yhteistyö yritysten välille syntyi Ho Chi Minh Cityn sekä Vietnamin Suomen suurlähetystön koordinoiman VMAP-ohjelman kautta. VMAP edistää Suomalaisten korkean teknologian tuotteiden vientiä Vietnamiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pekka Mötön Kyyti Group sai jalansijan Aasiaan Vietnamista”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi