SRV:n liikevaihto kasvoi, mutta tulos laski

Rakennusyhtiö SRV:n tulos painui heinä-syyskuussa samaan aikaan, kun liikevaihto oli kasvussa. Sitä kasvatti Suomen liiketoiminta, kasvu oli suurinta asuntorakentamisessa.

Kirjoittaja(t) Startel

”Asuntokaupan vahva vire näkyy markkinoilla. Erityisen kysyttyjä asuntoja kuluttajakaupassa ovat edelleen kaupunkien keskustoihin rakennettavat pienet asunnot. Myös erilaiset asuntorahastot ja institutionaaliset sijoittajat ovat aktiivisia asuntomarkkinoilla”, sanoo toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala katsauksessa.

Yhtiön liikevaihto oli heinä-syyskuussa 268,3 miljoonaa euroa, kun  edellisvuonna samaan aikaan liikevaihtoa kertyi 193,1 miljoonaa.

Tulos ennen veroja oli 3,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin ylsi 3,9 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos pysyi ennallaan 0,04 eurossa.

Liiketulos laski 11,4 miljoonasta eurosta 5,7 miljoonaan euroon. Sitä heikensi kansainvälinen liiketoiminta ja ruplan kurssimuutos.

”Ruplan laskennalliset kurssimuutokset ovat syöneet tulostamme merkittävästi tänä vuonna, erityisesti toinen vuosineljännes oli todella haastava”, Ojala toteaa.

Operatiivinen liiketulos parani sen sijaan 6,7 miljoonasta eurosta 9,0 miljoonaan euroon. Marginaali pysyi lähes ennallaan 3,4 prosentissa. Liikevoittoa nosti etenkin tuloutuneiden omaperusteisten asuntojen määrän kasvu.

Yhtiö odottaa koko vuoden liikevaihdon kasvavan viime vuoden 884 miljoonasta eurosta. Mikäli ruplan kurssi säilyy toisen neljänneksen lopun tasolla, liikevoiton arvioidaan heikkenevän, mutta operatiivisen liikevoiton paranevan viime vuoden 26,3 miljoonasta eurosta.

Omaperusteista asuntotuotantoa valmistuu viime vuotta tasaisemmin, mutta suuri osa liikevoitosta muodostuu edelleen vuoden jälkipuoliskolla. SRV arvioi, että koko vuoden aikana valmistuu 816 omaperusteista asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:n liikevaihto kasvoi, mutta tulos laski”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi