Vuoden paras geotekniikan diplomityö tehtiin Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan tutkinto-ohjelmassa.

Vuoden paras geotekniikan diplomityö on valittu

Vuoden paras geotekniikan diplomityö tehtiin Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan tutkinto-ohjelmassa.

Kirjoittaja(t) Johanna Aatsalo

Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen hallituksen valitsema voittaja Ville Mäki julkistettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Geotekniikan päivä -tapahtumassa.

Mäki sai Finmeasin lahjoittaman stipendin työstään ”Traffic Speed Deflectometer -tekniikan käyttö tierakenteiden diagnostiikassa”.

Palkintoperusteluissa kehuttiin Mäen tuloksia uraauurtaviksi ja niiden käytännöllinen merkitys on valitsijoiden mukaan huomattava.

Työssä on tutkittu ensimmäistä kertaa vuonna 2013 tehtyjen ensikokeilujen jälkeen Suomessa tierakenteiden diagnostiikkaan laajamittaisemmin käytetyn, Traffic Speed Deflectometer (TSD) -tekniikalla toteutetun, jatkuvan taipumamittauksen soveltuvuutta ja käyttömahdollisuuksia suomalaisilla tierakennetyypeillä ja meille tyypillisissä ilmasto- ja maaperäolosuhteissa.

Kyseinen mittaustekniikka on kansainvälisestikin vielä melko varhaisessa kehitys- ja käyttöönottovaiheessa, joten tältä osin tutkimus on luonteeltaan varsin uraauurtava.

Kilpailussa olivat mukana kaikki geotekniikkaa opettavat yliopistot eli Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto.

Kukin yliopisto lähetti alan parhaista diplomitöistä oman shortlistan, jonka pohjalta Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen hallitus valitsi kärkikolmikon ja voittajan.

Tänä vuonna kärkikolmikkoon ylsivät Ville Mäen lisäksi Aatu Eteläsaari Aalto-yliopistosta ja Anssi Rauhala Oulun yliopistosta.

”Diplomityöpalkinnon tarkoituksena on nostaa esiin geotekniikan opiskelijoita ja palkita korkeatasoisia alan tutkimuksia. Samalla tehdään geotekniikan alaa tunnetuksi ja edistetään alan kehittymistä Suomessa”, palkintoa sponsoroivan Finmeasin toimitusjohtaja Sami Ylönen sanoo.

Finmeasin diplomityöpalkinto vuoden parhaasta geotekniikan alan lopputyöstä jaettiin nyt neljättä kertaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden paras geotekniikan diplomityö on valittu”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi